Σε αυτές περιλαμβάνεται φυσικά η τακτική γυμναστική αλλά και η σωστή διατροφή. Αυτό που πολλές φορές αγνοούμε είναι μια κύρια πηγή “μόλυνσης” με την οποία ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή και δεν είναι άλλη από το σπίτι μας.

Το Environmental Working Group δημοσίευσε μια έρευνα η οποία αναφέρει πως ο αέρας του σπιτιού μας μπορεί να είναι δύο με πέντε φορές πιο μολυσμένος από τον αέρα της ατμόσφαιρας. Ναι, καλά άκουσες! Από που προέρχεται όλη αυτή η μόλυνση λοιπόν; Η απάντηση είναι κάπως περίπλοκη. Οι πιο συχνοί ύποπτοι είναι η φορμαλδεΰδη, τα διάφορα επιβραδυντικά φλόγας, το PVC αλλά και τα χημικά αρωματικά.

Τα τοξικά χημικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι
decoholic.org

Ας τα αναλύσουμε όμως ξεχωριστά. Η φορμαλδεΰδη θεωρείται αρκετά κοινή πηγή μόλυνσης καθώς περιλαμβάνεται σε αρκετές κόλες αλλά και σε συστατικά που βρίσκονται στους τοίχους  κάθε σπιτιού. Το PVC από την άλλη είναι γνωστό πως αποτελεί ένα από τα πιο τοξικά είδη πλαστικών και τα τελευταία χρόνια αποφεύγεται η χρήση του. Όσο για τα χημικά αρωματικά; Σύμφωνα με την έρευνα που θα βρεις εδώ, καταφέρνουν να ρίξουν το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου και πολλές φορές προκαλούν καρκινογενέσεις.

Δες ακόμη: Τα sos για την καθαριότητα

Αν αναλογιστεί κανείς ότι σχεδόν το 90% της κάθε ημέρας βρισκόμαστε σε εσωτερικούς χώρους, θα καταλάβει πως ο ελλειπής αερισμός μπορεί να προκαλέσει αρκετά προβλήματα στην υγεία μας. Μια έξυπνη συμβουλή που μπορεί να μας γλιτώσει από μια ακόμη μορφή περιττής ρύπανσης είναι να χρησιμοποιούμε μαγειρική σόδα αντί για διάφορα χημικά καθαριστικά. Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε να αερίζουμε αλλά και να ξεσκονίζουμε το σπίτι μας όσο πιο συχνά μπορούμε. Μην ξεχνάς ότι η σκόνη είναι ένας συνδυασμός εξωτερικής και εσωτερικής βρωμιάς. Τι θα έλεγες λοιπόν για μια γενική;