Εάν είσαι σε μια περίοδο που ψάχνεις μια εύκολη αλλά πιο ιδιαίτερη συνταγή, αυτή η σοκολατένια τούρτα με φρούτα και ροζ cream cheese frosting από το Sweetandsaltyfeelings είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι.

Υλικά:

Για το παντεσπάνι:

  • 6 αυγά
  • 180 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
  • 260 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια σε σκόνη
  • 60 γρ. σκόνη κακάο, κοσκινισμένο
  • βούτυρο (για τη στρογγυλή φόρμα ζαχαροπλαστικής)
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για τη στρογγυλή φόρμα ζαχαροπλαστικής)

Για το ροζ cream cheese frosting:

  • 500 γρ. τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 100 γρ. ανάλατο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 15 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (σε υγρή μορφή)

Για τη γαρνιτούρα:

  • κόκκινα μούρα
  • φράουλες

Εκτέλεση:

Για το ροζ cream cheese frosting:

Βάλε σε ένα μπολ το βούτυρο και το 1/3 της ζάχαρης άχνης και χτύπησέ τα με το μίξερ μέχρι να έχεις ένα κρεμώδες μείγμα. Πρόσθεσε σταδιακά τα υπόλοιπα 2/3 της ζάχαρης άχνης. Πρόσθεσε την κρέμα τυριού και το κόκκινο υγρό χρώμα. Μετάφερέ τα σε ένα μπολ και άφησέ το στο ψυγείο.

Για το παντεσπάνι:

Προθέρμανε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Άλειψε μια στρογγυλή αποσπώμενη φόρμα ζαχαροπλαστικής (ή ένα στρογγυλό ταψί 28cm μίας χρήσης) με βούτυρο και πασπάλισε με λίγο αλεύρι. Σε ένα μπολ πρόσθεσε τα αυγά και τη ζάχαρη και ανακάτεψε με το μίξερ για 10 λεπτά ή έως ότου γίνει το μείγμα λευκό και αφράτο. Ανακάτεψε το αλεύρι με το κακάο. Πρόσθεσε σταδιακά το μείγμα αλευριού-κακάου στο μείγμα αυγών (μαρέγκα) και ανακάτεψέ τα με μια σπάτουλα, μέχρι να ομογενοποιηθεί. Μετάφερε το μείγμα στο ταψί. Ψήσε στους 160 βαθμούς για 40 λεπτά. Άφησε το παντεσπάνι να κρυώσει αρκετά. Όταν κρυώσει αρκετά, αφαίρεσε το από το ταψί και κόψε το σε 3 στρώσεις.

Για τη συναρμολόγηση:

Επίλεξε καλύτερα ένα πιάτο για το παντεσπάνι σου. Κόψε 3 λωρίδες χαρτιού ψησίματος και τοποθέτησε τις περιμετρικά στο πιάτο με κενή θέση στη μέση, σχηματίζοντας ένα είδος τριγώνου. Αυτό θα σε βοηθήσει να συναρμολογήσεις την τούρτα αλλά και να την μετακινήσεις χωρίς να την καταστρέψεις. Πρόσθεσε στον κενό χώρο 1 κουταλιά της σούπας από την ροζ κρέμα τυριού. Τοποθέτησε ένα παντεσπάνι και πρόσθεσε άλλη μια στρώση από την ροζ κρέμα τυριού (περίπου 1/3 ή λιγότερο). Τοποθέτησε το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι και το 1/3 (ή λιγότερο) από την ροζ κρέμα τυριού. Τοποθέτησε το τελευταίο κομμάτι παντεσπάνι και το 1/3 (ή λιγότερο) από την ροζ κρέμα τυριού στην επιφάνεια και ισιώσέ το με μια σπάτουλα. Εάν έχει περισσέψει κρέμα πρόσθεσέ την περιμετρικά της τούρτας.

Γάρνιρε με κόκκινα μούρα, φράουλες και φύλλα μέντας.

featured photo και περισσότερες συνταγές: sweetandsaltyfeelings