Ο όρος statement συνυπάρχει δίπλα στη λέξη σκουλαρίκια αρκετά χρόνια τώρα. Την ίδια στιγμή όμως που πολλά πράγματα τείνουν να αποκτήσουν την ταμπέλα statement δίπλα στο όνομα τους, τα σκουλαρίκια διαχωρίζουν τη θέση τους και κάνουν ακόμα πιο συγκεκριμένους τους όρους των τάσεων.

Τα runways που το καλοκαίρι του 2018 μας παρουσίασαν αφηρημένα σχήματα από μέταλλο και σκουλαρίκια με μεγάλες πολύτιμες πέτρες. ‘Οπως φαίνεται η δεκαετία του ’80 και η δεκαετία του ’50 πραγματικά κάνουν μια δυνατή επιστροφή στα street styles και στο instagram.

baroque pearls

To μη ολοστρόγγυλο σχήμα τους είναι αυτό που τις διαφοροποιεί από τις κλασικές, mainstream πέρλες. Το φυσικό fresh-from-the-sea σχήμα είναι αυτό που κάνει την τάση μοντέρνα και μοναδική.

Marni

the bling

To πραγματικό statement στα σκουλαρίκια είναι όταν είναι μεγάλα και λαμπερά. Όσο πιο extra τόσο πιο σωστός ο τρόπος. Μόνο να προσέξεις να μπορείς να τα υποστηρίξεις με το make up, το χτένισμα και το υπόλοιπο styling.

Dries Van Noten

marble

Ίσως το trend για τα σκουλαρίκια που θα θες να φοράς και τον χειμώνα. Το εφέ του μαρμάρου δημιουργεί ψυχεδελικά μοτίβα και αν το διαλέξεις σε midnight blue ή σκούρο πράσινο μάλλον τότε ναι μπορείς να τα φορέσεις παντού. Και όλο τον χρόνο.
Balenciaga

long earrings

Τα μακριά σκουλαρίκια αναδεικνύουν το μήκος των μαλλιών και τραβούν την προσοχή στο κάτω μέρος του προσώπου. Είναι ένας καλός λόγος να αποφύγεις το έντονο κραγιόν και να επιλέξεις ένα ενδιαφέρον σχέδιο στο top που θα φορέσεις.

Isabel Marant

shells

Η πιο καλοκαιρινή πρόταση περιλαμβάνει πραγματικά κοχύλια που γίνονται κοσμήματα. H φύση για άλλη μια φορά στην υπηρεσία της ομορφιάς και τα κοχύλια δένονται με πολύτιμες πέτρες και χρυσό.
Phillip Lim
pics: whowhatwearcom, fashionista.com