Όταν θες να φας κεφτέδες χωρίς κρέας, είσαι ανάμεσα στους κολοκυθοκεφτέδες και στους ντοματοκεφτέδες, επίλεξε τη ντομάτα ως βασικό υλικό και πρόσθεσε φέτα. Βάλε ούζο και φτιάξε μία σως γιαουρτιού και δεν χρειάζεται τίποτα άλλο.

Θα χρειαστείς:

1 1/2 κούπα ντομάτες ψιλοκομμένες 100g τριμμένη με τα χέρια σου φέτα ΔΩΔΩΝΗ 1/2 κούπα κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 κουταλιά μαιντανό 1 κουταλάκι ρίγανη 1/2 κούπα αλεύρι 1 κουταλιά baking powder αλάτι και πιπέρι λάδι για το τηγάνισμα

Πως να το φτιάξεις:

Κόψε τις ντομάτες στη μέση και ψιλόκοψέ τες ή πέρασε τις από το blender. Βάλε τις σε ένα μπολ με λίγο αλάτι. Πρόσθεσε το κρεμμύδι και τα μυρωδικά και τη φέτα. Στην κούπα με το αλεύρι, βάλε το baking powder. Ένωσε το αλεύρι με το μείγμα της ντομάτας και δούλεψε τα με ένα κουτάλι. Βάλε το τελικό μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα. Σε ένα τηγάνι ζέστανε το λάδι και με ένα κουτάλι ρίξε μεγάλες κουταλιές από το μείγμα των κεφτέδων στο λάδι. Τηγάνισε τους κεφτέδες 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά και βάλε τους σε ένα μπολ με λίγο χαρτί για να απορροφήσει το παραπάνω λάδι.

Σέρβιρε με ούζο και σως γιαουρτιού.