Το The Post είναι η καινούργια ταινία του Steven Spielberg με πρωταγωνιστές τους Tom Hanks και Meryl Streep, η οποία βασίζεται στο σενάριο της Liz Hannah για τον ρόλο της Washington Post στην αποκάλυψη των Pentagon Papers το 1971.

Για όσους όμως δεν έχουν ιδέα τι είναι αυτά, τα Pentagon Papers ήταν μια απόρρητη έρευνα για τον πόλεμο στο Βιετνάμ, η οποία έφερε στην επιφάνεια πολλά γεγονότα που δεν έχουν αναφερθεί πουθενά για την διοίκηση του Johnson και τον τρόπο που έπερνε την απόφαση να βομβαρδίσει την χώρα και την τις αλλαγές για την ανάπτυξη του στρατεύματός του. Μέσα από αυτή την έρευνα λοιπόν, οι αμερικανοί πολίτες συνειδητοποίησαν πως ο πόλεμος στο Βιετνάμ ήταν χειρότερος απ’ όσο νόμιζαν κι έτσι κατηγόρησαν τον στρατό για όλα τα ψέματα που είπαν στο κοινό και στη συνέχεια, στο Κονγκρέσσο.

Αυτή η ταινία θα είναι το πιο πρόσφατο πολιτικό δράμα του σκηνοθέτη Steven Spielberg, μετά από το Lincoln και το Bridge of Spies. Αξίζει να σημειωθεί πως και οι δύο παραάνω ταινίες -όπως και αυτή που περιμένουμε άμεσα- επικεντρώνονται στην μάχη που δίνουν οι απλοί πολίτες για την δικαιωσύνη ενάντια στο σύστημα.

Εκτός λοιπόν, από μια ταινία που αναφέρεται στον πόλεμο του Βιετνάμ, είναι και μια ταινία που επικεντρώνεται στον “πόλεμο” που έδωσαν οι Bradlee και Graham εκείνη την εποχή, ώστε να κρατήσουν την δημοσιογραφική τους εντιμότητα απέναντι στην κυβέρνηση των ΗΠΑ. 

Ο Spielberg δήλωσε πως το The Post θα βγει στις αίθουσες στις αρχές του 2018, λίγο μετά το Ready Player One.

Photo source: Dream Up