Ο Tom Cruise είναι από τους πιο διάσημους ηθοποιούς παγκοσμίως. Λογικό λοιπόν είναι στα σχεδόν 40 χρόνια της καριέρας του να έχει μερικές iconic στιγμές που θα μας μείνουν αξέχαστες. Μαζί με τους ρόλους του δε θα ξεχάσουμε μερικά από τα πιο ωραία αντρικά γυαλιά ηλίου που φόρεσε στις ταινίες αυτές και θα είναι πάντα κλασσικά.

Coctail (1988)

Imdb

Το συγκεκριμένο φιλμ είναι ήδη 31 χρονών αλλά τα γυαλιά που φόρεσε στη συγκεκριμένη ταινία είναι πάλι στη μόδα. Έτσι η Persol, το brand πίσω από αυτά τα iconic γυαλιά ηλίου “ξεσκόνισε” τα αρχεία της για να φρεσκάρει το κλασσικό PO3225S μοντέλο της.

Μεγαλύτερο και πιο τετραγωνισμένο σε σχέδιο ταρταρούγας, το συγκεκριμένο μοντέλο είναι ίσως λιγότερο γνωστό από το μοντέλο της Persol 714 που κυκλοφόρησε τη περασμένη χρονιά σε limited edition. Με στόχο να γιορτάσει τα 50 χρόνια από τον iconic ρόλο του Steve McQueen 1968 στην ταινία “Η υπόθεση Tόμας Κράουν” (1968).

Top Gun (1986)

Grailed

Ένα ακόμη πολύ γνωστό ζευγάρι γυαλιά ηλίου είναι αυτό που φορούσε ο Cruise σαν Maverick. Τα aviator της Ray-Ban είναι ίσως τα πιο γνωστά γυαλιά ηλίου που γνωρίζουμε. Η σύνδεση με το ρόλο του πιλότου που ερμήνευσε ο Tom Cruise γίνεται αμέσως.

American Made (2017)

Imdb

Ήδη από τον τίτλο καταλαβαίνουμε πως θα δούμε κάτι αρκετά αμερικάνικο στη συγκεκριμένη ταινία του Cruise και ένα από αυτά είναι και τα γυαλιά του. Τα Radolph Aviator είναι κλασσικά, με μικρότερους και πιο τετραγωνισμένους φακούς που κολακεύουν κάθε πρόσωπο.

Mission Impossible 2 (2000)

Πρόκειται για τα Oklaey Fives Square Rectangular. Ξεκάθαρα ένα στυλ που παραπέμπει στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Ο Cruise μοιάζει απίστευτα cool καθώς διασχίζει τους δρόμους για να σώσει τον κόσμο έχοντας την επόμενη αποστολή του.

Collateral (2004)

BAMF Style

Μπορεί να μην είναι τόσο γνωστά τα συγκεκριμένα γυαλιά ηλίου όσο αυτά του Top Gun. Ωστόσο τα Silhouette TMA Icon 8698 6560 μπορούν να χαρακτηριστούν με μία λέξη: minimal. Πολύ ελαφριά στην κατασκευή τους και σκοτεινά, διαθέτουν ένα φουτουριστικό ύφος χωρίς να υπερβάλλουν.

Risky Bussiness (1983)

r-e-c-o-g-n-i-z-e-r.tumblr.com

To συγκεκριμένο μοντέλο είναι το Ray-Ban RB2132 New Wayfarer. Πολλοί από εμάς θυμόμαστε τον πονηρό νεαρό άντρα που ενσάρκωνε ο Tom Cruise σε πολύ νεαρή ηλικία. Αυτό το ζευγάρι γυαλιών ηλίου και ο άγνωστος ακόμη Tom Cruise οδηγήθηκαν μαζί στα φώτα της δημοσιότητας και δοξάστηκαν μέσα στο χρόνο.


gif: giphy.com