Μπορεί να ξέρεις το Lord of the Rings καλύτερα και από την παλάμη σου, αλλά πόσο καλά γνωρίζεις τον συγγραφέα του, J.R.R. Tolkien; Αν η απάντηση είναι “όχι και τόσο καλά”, τότε καλό θα ήταν να παρακολουθήσεις την κινηματογραφική βιογραφία του. Στην οποία πρωταγωνιστεί ο Nicholas Hoult και ονομάζεται Tolkien.

Η επίσημη περιγραφή λέει πως το φιλμ θα εξερευνήσει τα χρόνια που διαμόρφωσαν τον συγγραφέα όσο έβρισκε τη φιλία, τον έρωτα και την καλλιτεχνική έμπνευση ανάμεσα σε “περιθωριακούς” στο σχολείο”. Στο πρώτο trailer της ταινίας βλέπουμε ήδη τη σύνδεση μεταξύ Frodo, Sam και τους υπόλοιπους χαρακτήρες του Lord of the Rings, αλλά και των real-life φίλων του. Η σχέση του με τους οποίους πέρασε πολλές δυσκολίες μετά το ξέσπασμα του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Εκτός από τον Hoult, στην ταινία εμφανίζονται και οι: Lily Collins, Colm Meaney, Anthony Boyle, Patrick Gibson, Tom Glynn-Carney, Craig Roberts μεταξύ άλλων. Όλοι υποδύονται άτομα τα οποία συναναστρέφονταν τον συγγραφέα. Και που τον ενέπνευσαν να γράψει τα Middle-earth βιβλία του. Η ταινία θα κυκλοφορήσει τον Μάιο.

Δες το trailer του Tolkien:

Δες ακόμα:

Ο Pedro Almodóvar επιστρέφει με νέα ταινία και δύο από τους πιο αγαπημένους του συνεργάτες


featured image: GeekTyrant