Σήμερα μπαίνουμε και επίσημα στη σεζόν του Τοξότη, η οποία θα κρατήσει μέχρι και τις 21 Δεκεμβρίου, και ίσως ήρθε η ώρα να μάθεις όσα πρέπει να ξέρεις για την προσωπικότητά του. 

Ο Τοξότης είναι γνωστό πως είναι αισιόδοξος και περιπετειώδης. Είναι αυτό το ζώδιο που έχει περισσότερες πιθανότητες να γυρίσει όλο τον κόσμο. Η δίψα του για γνώση τον οδηγεί να εξερευνήσει διαφορετικές φιλοσοφίες και θρησκείες και έχει μια βαθιά στοργή για πολυπολιτισμικούς ανθρώπους και μέρη. Βρίσκεται σε μια αιώνια αναζήτηση της αλήθειας, διαθέτοντας ένα ισχυρό σύστημα πεποιθήσεων για το οποίο είναι φυσικά διατεθειμένος να αγωνιστεί για να υποστηρίξει.

Όντας μια αυθόρμητη ψυχή, ο Τοξότης, συχνά παίρνει αποφάσεις πάνω στη στιγμή χωρίς να τις σκεφτεί καλύτερα. Μεταξύ των καλύτερων ιδιοτήτων του είναι η ειλικρίνεια, η θετικότητα και ένα σταθερό σύνολο αρχών. Όσο για τις αδυναμίες, μπορεί μερικές φορές να γίνει πολύ απότομος και ωμός ή να κάνει τα πράγματα υπερβολικά δραματικά.

Το ζώδιό του συμβολίζεται από τον μυθικό τοξότη Κένταυρο, που έχει το πάνω μέρος του σώματος ενός ανθρώπου και το κάτω μέρος ενός αλόγου. Όπως και ένας Τοξότης στοχεύει τα βέλη του ψηλά, προς νέες ιδέες, έννοιες και σκέψεις.

Ο Δίας, ο θεός του ουρανού, είναι ο πλανητικός κυβερνήτης του. Ο Δίας αντιπροσωπεύει το αφηρημένο, την ανώτερη μάθηση και την ιδεολογία.

Ένας διανοούμενος με πολλά διαφορετικά ενδιαφέροντα, που πάντα μαθαίνει και διδάσκει τους άλλους.

Στον εργασιακό χώρο, απολαμβάνει να βρίσκει λύσεις σε αινιγματικές προκλήσεις. Το ανήσυχο μυαλό του θέλει να μάθει όσο το δυνατόν περισσότερα για την καριέρα που έχει επιλέξει. Αυτό είναι ένα σαφές πλεονέκτημα, αν καταφέρει να κρατήσει τον εγωισμό του υπό έλεγχο. Ειδικά αν πιστεύει ότι οι γνώσεις του είναι ανώτερες από αυτές των αφεντικών του!

Η αγάπη του για τη μάθηση, τα ταξίδια και την επιθυμία να απονέμει δικαιοσύνη τον βρίσκει στις ακόλουθες κατάλληλες επιλογές σταδιοδρομίας: αεροσυνοδός, σύμβουλος πωλήσεων, ξεναγός, travel blogger, επαγγελματίας αθλητής, δικαστής, δάσκαλος ή δικηγόρος.

Ο αιώνια αισιόδοξος Τοξότης δεν ανησυχεί πολύ για το από πού προέρχεται ο επόμενος μισθός του. Easy come, easy go είναι συχνά το μότο του για τα χρήματα.

Όσο αφορά τις ερωτικές του σχέσεις, είναι απρόθυμος να δεσμευτεί πλήρως, εκτός κι αν υπάρχει άφθονη ελευθερία ως μέρος του πακέτου. Αυτό δεν σημαίνει ότι επιθυμεί περισσότερες από μία σχέσεις. Απλά χρειάζεται λίγο προσωπικό χώρο. Οτιδήποτε λιγότερο θα τον έπνιγε συναισθηματικά. Ένα έξυπνο πνεύμα, το διερευνητικό μυαλό και ένα αθλητικό σώμα τον ενεργοποιούν.

Μόλις βρει έναν κατάλληλο σύντροφο, που του προσφέρει αρκετή διαφορετικότητα, ανεξαρτησία και ζωντάνια, δεν έχει κανένα πρόβλημα να είναι ένας πιστός και αφοσιωμένος σύντροφος.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 4 φράσεις που δεν πρέπει να πεις ποτέ σε έναν Παρθένο