Μαζί με τον Κριό και τον Λέοντα, θα βρεις και τον Τοξότη ανάμεσα στα ζώδια της φωτιάς. Έτσι, όσοι έχουν γεννηθεί από 22 Νοεμβρίου μέχρι 21 Δεκεμβρίου τείνουν να είναι γεμάτοι ενέργεια και πάντα έτοιμοι για δράση. Είναι επίσης ατρόμητοι και εντοπίζουν εύκολα τις ευκαιρίες που έχει να τους δώσει η ζωή.

Οι Τοξότες έχουν αισιόδοξο mindset

Πιστεύουν πως τα πάντα θα εξελιχθούν με τον καλύτερο τρόπο και δεν αφήνουν τις μικρές ατυχίες/αποτυχίες να καθορίσουν τη ζωή τους. Γεμάτοι με μια έντονη, εσωτερική ανεμελιά, πάντα πιέζουν τον εαυτό τους να εγκαταλείψει το comfort zone και να βγει εκεί έξω, στον κόσμο. Ταξιδεύουν συνεχώς, και τους αρέσουν να περνούν αρκετό χρόνο σε άλλες χώρες, χωρίς να φεύγουν πριν καταλάβουν εντελώς την κουλτούρα τους.

Με έντονη την έλλειψη ενδιαφέροντος για καθημερινά κουτσομπολιά και νέα, οι Τοξότες είναι επικεντρωμένοι στη μεγάλη εικόνα στη ζωή. Προτιμούν να σκέφτομαι με αφηρημένους όρους και γίνονται αρκετά φιλοσοφικοί όταν εξηγούν τις ιδέες τους. Έχουν έντονες απόψεις τις οποίες στηρίζουν σθεναρά και τις οποίες έχουν διαμορφώσει οι προσωπικές τους εμπειρίες. Επίσης, και τα άπειρα βιβλία που έχουν διαβάσει.

Γιατί σπάνια βρίσκεις έναν Τοξότη μόνο στο σπίτι ένα το Σαββατόβραδο
Teen Vogue

Είναι λάτρεις τις μόρφωσης, αλλά είναι καλύτεροι στο να μαθαίνουν πράγματα μόνοι τους. Πολλές φορές δυσκολεύονται να διαχειριστούν ότι κάποιος τους λέει τι να κάνουν. Έχουν ανάγκη να βιώνουν κάθε εμπειρία μόνοι τους. Αμέσως όταν μαθαίνουν κάτι καινούργιο ή έχουν μια νέα ενδιαφέρουσα ιδέα, έχουν την ανάγκη να τη μοιραστούν και με τους άλλους. Όλες αυτές οι ιδιότητες τους καθιστούν εξαιρετικούς δάσκαλους και μέντορες.

Οι Τοξότες είναι σε ένα μόνιμο ψάξιμο μιας μεγάλης αλήθειας, γιατί είναι πνευματώδεις άνθρωποι. Αναζητούν το βαθύτερο νόημα της ζωής και έχουν ένα δυνατό σύστημα πεποιθήσεων, το οποίο τους βοηθά να αντιλαμβάνονται τη θέση τους στον κόσμο. Είναι περήφανοι για την κουλτούρα τους και τη θρησκευτική τους τοποθέτηση. Όσοι Τοξότες δεν έχουν καταλήξει ακόμα, αφιερώνουν χρόνο στο να καταλάβουν τι καλύπτει εκείνους και τις ανάγκες τους.

Ο Τοξότης είναι ο πιο εξωστρεφής από όλα τα ζώδια

Δε φοβούνται να βγουν εκεί έξω, να εκτεθούν και να αναμειχθούν με νέους ανθρώπους. Είναι πολύ σπάνιο το να δεις έναν Τοξότη μόνο στο σπίτι ένα Σαββατόβραδο. Ωστόσο, μπορεί να χαθούν μερικές φορές. Πολλές φορές υπόσχονται παραπάνω από όσα μπορούν να καταφέρουν. Για αυτό κάποιες στιγμές αναλαμβάνουν πολλά τασκς και στη δουλειά.  Θέλουν να βλέπουν πάντα το καλό στη ζωή και ίσως άθελά τους πληγώνουν ανθρώπους που δε μοιράζονται τον ίδιο ενθουσιασμό με εκείνους. Οι συναισθηματικές τους αντιδράσεις είναι επίσης κάπως extreme. Χρειάζεται να βρουν την ισορροπία μεταξύ του high και του low.

Το μεγάλο μάθημα για έναν Τοξότη τελικά είναι το πώς να ελέγχει τον εαυτό του, καθώς και το να είναι πιο ρεαλιστικός με τους στόχους του.

Πηγή: vogue.co.uk

featured image: Vogue