Ο Tobias Jesso Jr. με το άλμπουμ ‘Goon’, αποτελεί τρανή απόδειξη ότι ένα πιάνο, μια μελωδική φωνή και στίχοι που σε συνεπαίρνουν είναι μια αλάνθαστη συνταγή για την επιτυχία ενός δίσκου.

Tobias Jesso Jr goon savoir ville

Παρόλο που τα περισσότερα κομμάτια του ‘Goon’ μιλάνε για χωρισμό, ο φίλτατος Tobias με την χροιά της φωνής του και με τον τρόπο που έχει επιλέξει να ντύσει μουσικά τα κομμάτια, κατάφερε να απαλύνει τον πόνο του χωρισμού. Η εντύπωση που σου δημιουργεί είναι ότι έβαλε ένα πέπλο ρομαντικότητας, ωραιοποιώντας κάποιες δύσκολες καταστάσεις όπως αυτή του χωρισμού, συναισθηματική απογοήτευση vs συναισθηματικού πόνου, ο Jesso πέτυχε το πρώτο. Έχει την ικανότητα να σου μεταφέρει το συναίσθημα απλά, λιτά και κατανοητά, έχει την αμεσότητα που χρειάζεται ώστε να κερδίσει τον ερωτοχτυπημένο ακροατή και να ταυτιστεί μαζί του και αυτό είναι από τα στοιχεία της μουσικής του επιτυχίας.

Ακούγοντας το άλμπουμ αναγνωρίζει κανείς επιρροές από τους Beatles και φωνή που παραπέμπει στον Paul McCartney και στον Harry Nilsson. Οι Patrick Carney (ντράμερ των Black Keys), Ariel Rechtshaid και Danielle Haim βοήθησαν στην παραγωγή του ‘Goon’, με τον Danielle Haim να παίζει ντράμς στο ‘Without You’. Δεν επιλέχθηκαν τυχαία οι συγκεκριμένοι καλλιτέχνες, το κοινό τους στοιχείο είναι η γνώση της μελαγχολίας, όπου εμπιστεύτηκαν απόλυτα την ποιότητα μουσικής του Jesso. Υπάρχουν δύο τραγούδια μέσα στο άλμπουμ ‘Hollywood’ και ‘Leaving LA’ που υποτίθεται ότι τα έγραψε όταν μετακόμισε στο Λος Άντζελες, αλλά το πραγματικό νόημα είναι ότι η αβεβαιότητα της αγάπης και την δυσκολία εύρεσης στοργής (το παιδί πονάει).

Οπότε αυτό το μελαχρινό 29χρονο αγόρι από το Βανκούβερ του Καναδά έκανε μια αξιοσημείωτη εμφάνιση με το νέο ντεμπούτο άλμπουμ του και περιμένουμε να δούμε τα επόμενα βήματα του.

Ακολουθεί Το bonus track: