Ο πέμπτος οίκος κάθε ζωδίου αφορά τις ικανότητές του ως γονέας. Είναι ο οίκος της οικογένειας και της δημιουργίας και στην αστρολογία τα παιδιά είναι σημαντικό μέρος της.

Το ζώδιό σου λοιπόν, μπορεί να αποκαλύψει αρκετά σχετικά με το τι τύπος γονέα είσαι.

Κριός

Ο Κριός είναι γνωστό πως με ό,τι καταπιαστεί και παθιαστεί θα το κάνει καλά. Αυτό συμπεριλαμβάνει και τη δημιουργία οικογένειας. Είναι ο τύπος γονέα που πάντα μιλά για τα επιτεύγματα και τα όνειρα του παιδιού του.

Ταύρος

Για τον Ταύρο είναι πολύ σημαντική η επικοινωνία με το παιδί. Είναι εκείνος που θα είναι τυπικός σε κάθε του υποχρέωση και θα συζητά πολύ με το παιδί για όλα τα θέματα

Δίδυμος

Ο Δίδυμος έχει την καλύτερη σχέση με το παιδί. Ακόμη κι αν εκείνο περνά μία δύσκολη εφηβεία, είναι πάντα δίπλα του και είναι γνωστός για το πόσο cool και ανοιχτόμυαλος είναι.

Καρκίνος

Ίσως ο Καρκίνος γίνει λίγο φορτικός κάποιες φορές, όμως αυτό προκύπτει από την αγάπη του και κυρίως επειδή ήθελε πολύ τη δημιουργία οικογένειας. Είναι προστατευτικός και τρυφερός και καθοδηγείται -κυρίως- από το συναίσθημα.

Λέων

Ο Λέων θα μάθει στο παιδί του να είναι αισιόδοξο και να αγκαλιάσει και τις πιο σκοτεινές πλευρές του εαυτού του. Ίσως κάποιες φορές βάλει πρώτα τα δικά του προβλήματα και μετά τις ανάγκες του παιδιού, όμως αν πιστέψει στον εαυτό του τότε όλα θα πάνε καλά.

Παρθένος

Είναι οπαδός της πειθαρχίας και των κανόνων. Όμως, μπορεί να γίνει πολύ υπομονετικός και γεμάτος κατανόηση. Αρκεί, πριν αντιδράσει να σκεφτεί δύο φορές αν η αντίδρασή του είναι η σωστή.

Ζυγός

Λατρεύει να μοιράζεται τα πάντα με το παιδί. Θέλει να μαθαίνει για τη ζωή και τα ενδιαφέροντά του και είναι ο γονέας που θα συζητά συνεχώς μαζί του και θα δημιουργήσει ισχυρούς δεσμούς.

Σκορπιός

Βάζει πρώτα τις ανάγκες και τις ευαισθησίες του παιδιού. Ο Σκορπιός συνεχώς καλλιεργεί τη δημιουργικότητα και είναι ο γονέας που θα το αφήσει να ζωγραφίσει στους τοίχους και μετά θα είναι περήφανος για την ‘τέχνη’.

Τοξότης

Ισορροπεί μεταξύ της δοτικότητας και της αυστηρότητας. Θέλει το παιδί του να είναι ανεξάρτητο και να ανοίξει τα φτερά του, αλλά πολλές φορές δυσκολεύεται να το κάνει και χρειάζεται τον χρόνο του προκειμένου να το συνηθίσει.

Αιγόκερως

Ο Αιγόκερως θα δώσει τα πάντα για το παιδί του. Είναι ο γονέας που πιστεύει πως εκείνο δεν μπορεί να κάνει λάθος και δυσκολεύεται να θέσει όρια και κανόνες γιατί θέλει να το κάνει να νιώσει ελεύθερο και δημιουργικό.

Υδροχόος

Θέλει να νιώθει πως είναι ομάδα με το παιδί. Όταν εκείνος μεγαλώσει θα πηγαίνουν μαζί για φαγητό, θα συζητάνε και θα γίνουν οι καλύτεροι φίλοι.

Ιχθύς

Είναι πάντα εκεί για το παιδί του. Ο Ιχθύς επηρεάζεται από τα συναισθήματα του παιδιού και πολλές φορές ταυτίζεται. Είναι σίγουρα οπαδός της ρήσης πως ο γονέας πρέπει να είναι τόσο χαρούμενος όσο το παιδί του.

featured photo: Elle