Ξέρεις καλά πόσο πολύ περισσότερο σου αρέσουν τα μαλλιά σου τη δεύτερη μέρα μετά το χτένισμα. Η φυσικότητα που αποκτά το χτένισμα σου μετά από κάμποσες ώρες είναι αυτό που κάνει τα μαλλιά σου να σου φαίνονται πιο ωραία τη δεύτερη μέρα από ότι την ώρα που βγήκες από το κομμωτήριο, όπως θα ήταν λογικό. Σύμφωνα με τη Vogue τα runways των Chanel, Louis Vuitton και Miu Miu, για το επερχόμενο χειμώνα υποστήριξαν ακριβώς αυτή την εικόνα.  Τα μαλλιά μας όπως είναι την επόμενη μέρα από το κομμωτήριο. Μάλλον είναι μία τάση που προέρχεται από τα ’70s και που σήμερα παίρνει μία πιο προσεγμένη κατεύθυνση.

Στο ίδιο άρθρο ο Anthony Nader εξηγεί πως μπορείς να πετύχεις αυτό το αποτέλεσμα από την πρώτη μέρα, στο σπίτι. “Η εικόνα δείχνει πως δεν προσπάθησες πολύ, είναι κομψή και ξεχειλίζει από αυτοπεποίθηση” περιγράφει ο Αυστραλός κομμωτής. Σχολιάζοντας τα shows και τα χτενίσματα αναφέρει: “Αυτό που σκέφτηκα ότι ήταν υπέροχο σ’ αυτά τα shows ήταν η διαφορετικότητα του ”φυσικού” στα μοντέλα. Ήταν ώρα να αλλάξει όλο αυτό με  τα πολύ περιποιημένα και εξαιρετικά ”σχηματισμένα” μαλλιά.”

Το χτένισμα της δεύτερης μέρας είναι το hair trend που περιμέναμε πάντα

Τι είναι στην πραγματικότητα το χτένισμα της δεύτερης μέρας

Είναι το αποτέλεσμα που έχεις μετά το στέγνωμα και το φορμάρισμα των μαλλιών σου, όταν δεν έχεις ξοδέψει σαράντα πέντε λεπτά με το πιστολάκι, μπροστά στον καθρέφτη. Αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να βελτιώσεις τη φυσική υφή τους, να αναδείξεις την υγεία τους και να φροντίσεις για λίγη έξτρα λάμψη.

Μπορείς να το κάνεις στο σπίτι

1. Σε υγρά μαλλιά χρησιμοποίησε λίγο αφρό μαλλιών για να πετύχεις περισσότερη διάρκεια στους φυσικούς κυματισμούς. 2. Στέγνωσε τα μαλλιά σου σε μέτρια θερμοκρασία και δύναμη. Φρόντισε ο αέρας από το πιστολάκι σου να κατευθύνεται με την φορά των μαλλιών. Από τις ρίζες προς τα κάτω, για να αποφύγεις τον περιττό όγκο. 3. Σε στεγνά μαλλιά χρησιμοποίησε ένα σίδερο για μπούκλες και στη μεσαία θερμότητα κάνε χαλαρά σπασίματα σε μερικές από τις πιο μακριές τούφες (αν έχεις κόψει τα μαλλιά σου φιλαριστά) 4. Πέρασε τα δάχτυλα σου μέσα από τις τούφες που έφτιαξες και επέμεινε στις άκρες. Στόχος είναι οι άκρες να είναι φυσικές και όχι σα να βγήκες μόλις από το κομμωτήριο.