Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, τα χρώματα υπάρχουν στη ζωή μας για να μας θυμίζουν αναμνήσεις και να επηρεάζουν τη διάθεσή μας. Έτσι, το να διαλέγεις το χρώμα το οποίο θα βλέπεις κάθε πρωί και απόγευμα που γυρνάς σπίτι, είναι πολύ σημαντικό να βρεις το σωστό.

Με τη βοήθεια λοιπόν, των ψυχολόγων και του Elle Decor, υπάρχουν μερικά χρώματα, κόκκινες σημαίες για το σπίτι, τη διάθεσή σου και το πως ξεκινάς τη μέρα σου. Δεν έχει σημασία πως θα τα αποφύγεις, μα σκέψου πόσο σημαντικό είναι να το κάνεις. ΑΜΕΣΑ.

Το βρώμικο πράσινο

Το χειροτερο χρωμα για να βαψεις το σπιτι σου Savoir Ville
Ερευνητές απ΄΄ο την άλλη άκρη του κόσμου έχουν βγάλει τα δικά τους συμπεράσματα όσων αφορά το καφέ και λίγο πράσινο αυτό χρώμα. Ότι δηλαδή είναι το χειρότερο χρώμα σε όλο τον κόσμο. Για να καταλάβεις λοιπόν, αυτό το Pantone 448 C είναι ένα από τα χρώματα που χρησιμοποιούν σε μερικά πακέτα τσιγάρων για να σταματήσεις το κάπνισμα. Τόσο χάλια.

Το ροδακινί

Το χειροτερο χρωμα για να βαψεις το σπιτι σου Savoir Ville Το λίγο ροδακινί δεν ήταν ποτέ κακό. Το πολύ όμως βλάπτει σοβαρά το οπτικό σου πεδίο. Η Heather Humphrey, ιδρύτρια της εταιρίας εσωτερικής διακόσμησης Alder and Tweed, λέει πως η παραπάνω πρόταση είναι κάτι παραπάνω από σωστή.Προτείνει να το αποφύγεις γιατί θα ξυπνάς κάθε πρωί άλλος άνθρωπος. Χωρίς πλάκα.

Το έντονο κόκκινο

Το χειροτερο χρωμα για να βαψεις το σπιτι σου Savoir Ville

Η Humphrey προσθέτει πως τα έντονα χρώματα μπορούν να δώσουν ζωή στο μικρό (ή μεγάλο) σπίτι σου αλλά αυτό το έντονο κόκκινο είναι απλώς μια κακή επιλογή σου. Εξηγεί πως το συγκεκριμένο χρώμα σε κάνει να θυμώνεις τόσο εύκολα αφού συνδυάζει μια απόχρωση ροζ και  80s neon. Κόκκινο πανί και αυτό, λοιπόν (#διπλής).