Το ένα χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς σου που σε κάνει ελκυστική

Το ένα χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς σου που σε κάνει ελκυστική

Και σου χαρίζει υγιείς και ανιδιοτελείς σχέσεις

Με αφορμή το βιβλίο του Adam Grant, "Give and Take: A Revolutionary Approach to Success", (το οποίο έχει πάρει εύσημα μέχρι και από το Harvard) που πραγματεύεται το πώς οι διαφορετικοί τύποι προσωπικότητας εξελίσσονται και εάν τελικά επιτυγχάνουν, ανακαλύψαμε ένα χαρακτηριστικό που ελκύει και σε αισθηματικό αλλά και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Το βιβλίο βασίζεται στην απλή ιδέα ότι η ικανότητά μας να αλληλεπιδρούμε και να επικοινωνούμε αποτελεσματικά είναι αυτό που αποτελεί το κλειδί της επιτυχίας στον σύγχρονο κόσμο.

Μέσα στις 320 σελίδες του βιβλίου, ο Grant υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι εμπίπτουν σε μία από αυτές τις τρεις κατηγορίες: τους δοτικούς, αυτούς που θέλουν μόνο να παίρνουν και τους ιδιοτελείς. Με λίγα λόγια, οι δοτικοί έχουν κίνητρο να φροντίζουν τους άλλους, τα κυριότερα κίνητρα των δεύτερων είναι το προσωπικό συμφέρον και οι ιδιοτελείς συνήθως δίνουν στους άλλους με την προσδοκία να πάρουν κάτι πίσω. Το μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου του επικεντρώνεται στο πώς αυτοί οι τρεις τύποι προσωπικότητας λειτουργούν σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον, αλλά o Grant σε συνέντευξή του μίλησε και για το πώς λειτουργούν στον αισθηματικό τομέα.

Ο συγγραφέας κατηγοριοποιεί τους δοτικούς ως τον πιο επιτυχημένο στα αισθηματικά και ταυτόχρονα ελκυστικό από τους τρεις τύπους, αλλά όχι χωρίς κόστος. «Οι άνθρωποι της κατηγορίας αυτής είναι ευγενικοί, ανιδιοτελείς, αγαπούν και υποστηρίζουν τη σχέση τους. Τείνουν επίσης να είναι στοργικοί, ένα χαρακτηριστικό που επηρεάζει έντονα τη μακροζωία μιας σχέσης», εξηγεί. Φυσικά, έχει τα μειονεκτήματά του. "Τα ισχυρότερα κίνητρα των givers είναι να φροντίζουν τους άλλους και να συμβάλλουν στη ζωή τους με θετικούς τρόπους". «Οι givers, συχνά κάνουν δώρα στον/στη σύντροφό τους ή σκέφτονται πράγματα που μπορούν να κάνουν γι 'αυτούς». Αλλά αυτή η ανιδιοτέλεια μπορεί να τους οδηγήσει στο να επωμιστούν την ευθύνη για ο,τι συμβαίνει ή ακόμα και να σκεφτούν ότι δεν είναι αρκετά καλοί, αφού τείνουν να αναλαμβάνουν την ευθύνη για τη σχέση.

«Μπορώ να πω ότι στις πιο επιτυχημένες σχέσεις, και οι δύο σύντροφοι είναι δοτικοί ... Να είστε έτοιμοι να υποστηρίξετε ο ένας τον άλλον χωρίς να περιμένετε κάτι σε αντάλλαγμα», καταλήγει.

Δες ακόμα4 χαρακτηριστικά γυναικών που ελκύουν τους εγωκεντρικούς τύπους


featured photo: MyDomaine
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.