Δύο από τα πιο σημαντικά μέτρα που μπορείς να πάρεις για να προστατευτείς από τον κορονοϊό είναι το πλύσιμο των χεριών σου και το να χρησιμοποιείς αντισηπτικό. Ωστόσο, μπορεί αυτά τα δύο να αποτελούν αποτελεσματικούς τρόπους να ξεφορτωθείς τα μικρόβια, αλλά δημιουργεί ένα άλλο πρόβλημα.

Ναι, η υπερβολική χρήση σαπουνιού και αντισηπτικών με βάση το αλκοόλ, μπορεί να βλάψει το δέρμα μας

“Το σαπούνι αφαιρεί τα φυσικά έλαια από το δέρμα μας”, είπε ο Matthew Zirwas, στο Shape. Ο Zirwas είναι director στο Contact Dermatitis Center στο πανεπιστήμιο του Ohio.

“Aν πλένεις τα χέρια σου συχνά, αφαιρείς περισσότερα έλαια από όσα μπορεί το δέρμα σου να παράγει, και αυτό εν τέλει μπορεί να το κάνει ξηρό και σκληρό”.

Αυτό σημαίνει πως όσο περισσότερο πλένεις τα χέρια σου (που πολύ καλά κάνεις) και όσο περισσότερο αντισηπτικό εφαρμόζεις σε αυτό, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες για ξηρότητα, ερυθρότητα και ένα αίσθημα καύσου σε αυτά. Αυτό δεν αποκλείεται να οδηγήσει ακόμα αι σε μολύνσεις ή εμφάνιση παθήσεων όπως το έκζεμα ή η ψωρίαση.

Είσαι σίγουρη πως χρησιμοποιείς σωστά το αντισηπτικό;
The Entertaining House

Ο καλύτερος τρόπος να αποφύγεις τα χειρότερα είναι να εφαρμόζεις μια ενυδατική κρέμα χεριών αμέσως αφού πλένεις τα χέρια σου ή βάζεις αντισηπτικό. Φρόντισε απλώς να βρεις μια κρέμα χεριών με φυσικά συστατικά, χωρίς άρωμα και γλυκολικό οξύ.

Μια DIY κρέμα χεριών που μπορείς να φτιάξεις μόνη στο σπίτι, αποτελείται από αβοκάντο και λάδι καρύδας

Πώς θα τη φτιάξεις;

Πρόσθεσε σε ένα μπολ δύο γενναίες κουταλιές της σούπας αβοκάντο που έχεις προηγουμένως πολτοποιήσει, 4 κουταλιές της σούπας κερί μελισσών και οχτώ κουταλιές λάδι καρύδας. Ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά. Μπορείς να τη χρησιμοποιείς κάθε μέρα.

featured image: who.int