Αφού είπαμε για το πως να δημιουργήσεις το τέλειο Instagram, ήρθε η ώρα να πούμε πως να φωτογραφίσεις το τέλειο πιάτο. Γιατί δεν έχει σημασία το πόσο λαχταριστό και ωραίο βγαίνει το φαγητό, μα ούτε και η γεύση του -σε πρώτη φάση- αλλά το πως να κάνεις τον άλλον να θέλει να το φάει ΤΩΡΑ. Κι αυτό, θέλει μια χ,ψ τέχνη.

Δώσε βάση σε όλη την επιφάνεια, όχι μόνο στο πιάτο. Οι επιφάνειες γύρω από το πιάτο είναι ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι της φωτογραφίας. Μάρμαρο, ξύλο, πλακάκι, κάνουν την φωτογραφία σου να μοιάζει καθαρή και όμορφη. Γιατί δεν λέω, ωραίο το καλά στημένο φαγητό, αλλά και το πίσω μέρος μετράει.

Ποτέ μην βγάλεις ζυγό αριθμό πιάτων. Όχι ότι είναι γρουσουζιά αλλά αν η φωτογραφία έχει τρία ή πέντε πιάτα έχει άλλη χάρη. Φαίνεται γεμάτη και διασκεδαστική. Σε στυλ, που να πρωτοεστιάσω;

Κάνε το κοινό σου να πεινάσει. Το πιο σημαντικό πράγμα στο να φωτογραφίζεις ένα πιάτο είναι το να φαίνεται αξιοζήλευτο. Να το λιγουρευτούν, να θέλουν να το φάνε την ίδια στιγμή με εσένα. Αν ένα φαγητό παραείναι τέλειο ή προσεγμένο τότε θα έχεις μόλις δημιουργήσει ένα είδος still life, όχι κάτι που θέλεις να καταναλώσεις. Εκτός αν για εκεί το πήγαινες.

Έλα λέγε #wellhellothere

A photo posted by Margarita Grammatikou (@margaritagram_) on

Γίνε δημιουργικός με ό,τι έχεις. Χρησιμοποίησε τα πάντα γύρω σου. Τα μενού, τις πετσέτες, το τραπεζομάντιλο, τα μαχαίρια. Γιατί πάντα κάτι λείπει, αν δεν έχεις πολλά πιάτα.

Μη βγάζεις μόνο το τραπέζι. Μπορείς να φωτογραφίσεις το πιάτο σου από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Να φαίνεται όλο το τραπέζι, να φαίνεται ο τοίχος, να φαίνεται, το πάτωμα και η καρέκλα. Ακόμη και το χαλί.

Be part 🍜 #wokart #ricenoodles #chinesefood #athens

A photo posted by Marita Alimissi (@miss_anotherhalf) on

Βρες την σωστή γωνία. Το να φωτογραφίζεις το πιάτο σου είναι περίπου το ίδιο με το να φωτογραφίζεις κάποιον άνθρωπο -χρειάζεται να βρεις την σωστή γωνία. Την καλή γωνία του.

Σχεδόν εορταστικό. #icecream #madness #theeatersgr A photo posted by The Eaters (@theeaters_gr) on