Μέσα στην εποχή που ξεπηδούν από παντού διάφορα blog, το ΚΑΣΕΤΟΦΩΝΟ ξεχωρίζει σίγουρα ως το πιο ιδιαίτερο με τον μουσικό του χαρακτήρα. Παρά την πληθώρα των playlists του ο επισκέπτης μπορεί να κάνει την κατάλληλη επιλογή κασέτας ανάλογα με την διάθεση του,την εποχή που θέλει να βρεθεί ή τον αγαπημένο του καλλιτέχνη προκειμένου να βρει ”Το Σάουντρακ Των Μελλοντικών Του Αναμνήσεων”.

10569169_822151224475814_858090065_n Κάποτε μια κασέτα μπορεί να έκρυβε μέσα της τα πιο έντονα συναισθήματα σου,σαν ένα μουσικό ημερολόγιο. Χιλιάδες κασέτες έχουν δοθεί για να αντικαταστήσουν τις face à face εξομολογήσεις,αποτελώντας τον Νο1 τρόπο έκφρασης. Τα χρόνια όμως πέρασαν και -όπως γίνεται πάντα και παντού- η τεχνολογία εξέλιξε τον τρόπο αναπαραγωγής μουσικής και οι κασέτες κλείστηκαν σε κούτες κάπου στο πατάρι ή στις μέρες μας τις κατεβάζουμε για να τις κάνουμε κρεμαστό αξεσουάρ για τον λαιμό. Αυτό όμως δεν ισχύει για όλους μας. Από το 2012 ο Ανδρέας aka ”Κύριος Κασετόφωνος” ήρθε να ενώσει το σχετικά πρόσφατο παρελθόν με την σύγχρονη τεχνολογία αποδεικνύοντας μας πως η μεγάλη συναισθηματική αξία που είχαν οι κασέτες δεν γίνεται να χαθεί.

Πριν δυο χρόνια λοιπόν ο ”Κύριος Κασετόφωνος” ξεκίνησε να ανεβάζει κάποιες από τις συλλογές του στο ίντερνετ για να τις ακούν οι φίλοι του και ο ίδιος.Μόλις ξεχώρισε τις playlists σε “Ξένα ” και “Ελληνικά” του ήρθε αβίαστα η ιδέα να δημιουργήσει το blog ΚΑΣΕΤΟΦΩΝΟ. Αυτή η απλή ιδέα που είχε κατάφερε να κερδίσει εκατοντάδες θαυμαστές. Πλέον οι ακόλουθοι του στο facebook αριθμούνται περίπου 100.000 και ο αριθμός επισκεπτών του blog του όλο και αυξάνεται.

10564912_822151181142485_176971023_n

-Ποια είναι η δική σου αγαπημένη κασέτα και ποια είναι η πιο δημοφιλή του Blog σου; Δεν έχω κάποια αγαπημένη αλλά τις τελευταίες μέρες (νύχτες) ακουω αρκετά την Heartbeat. Η δημοφιλέστερη κασέτα εξακολουθεί να είναι η “Κεφάτα Πρωινά” αν και μέχρι τέλος του Καλοκαιριού θα την ξεπεράσει σε ακροάσεις η “Θερινά Μπαλκόνια” -Στις κασέτες σου υπάρχει ένα Mix από παλιά και καινούργια τραγούδια και συμπεραίνω πως τα ακούσματα σου δεν έχουν ”σύνορα”. Από την εμπειρία σου τι είναι αυτό που βλέπεις ότι έχει αλλάξει στη μουσική με το πέρασμα των χρόνων. Ναι η μουσική δεν έχει σύνορα, συνήθως εμείς βάζουμε τα σύνορα στα αυτιά μας. Δε νομίζω να έχει αλλάξει κάτι στη μουσική τα τελευταία χρόνια, μόνο οι μουσικοί μου ορίζοντες. -Τι σε παρακινεί να φτιάξεις την επόμενη Playlist και πόσο καιρό σου παίρνει; Πλέον οι προτάσεις των ακροατών μου είναι αυτές που επεξεργάζομαι, μου έχουν ζητήσει ακραία πράματα. Συνήθως μια Playlist μου παίρνει από μια βδομάδα μέχρι μερικούς μήνες. -Το μόνο που γνωρίζουμε για σένα είναι ότι σε λένε Ανδρέα και σου αρέσει η μουσική,οι βόλτες και οι γάτες. Πιστεύεις πως αν ο κόσμος μάθει περισσότερα πράγματα για σένα θα χάθει η μαγεία που έχει δημιουργήσει το μυστήριο του κ.Κασετόφωνου; Ναι θα χαθεί σίγουρα η μαγεία. Ο “Κύριος Κασετόφωνος” είναι ένα σύγχρονο είδος ραδιοφωνικού παραγωγού. Παλιότερα ακούγαμε κάποιο παραγωγό στο ράδιο και σε συνδιασμό με τις μουσικές του επιλογές τον φανταζόμασταν όπως θέλαμε. Ε και μετά όταν βλέπαμε τη μορφή του λέγαμε “Τι; Αυτός είναι;”. Δε θέλω να γίνει το ίδιο και με μένα. Ας με φαντάζεται ο καθένας διαφορετικά.

photo -Υπάρχει κάποιο κριτήριο βάση του οποίου επιλέγεις τις playlist σου; Σε κάθε playlist υπάρχουν διαφορετικά κριτήρια. Για παράδειγμα στην πιο πρόσφατη κασέτα που έφτιαξα, τις “Νύχτες Μαγικές” όλα τα κομμάτια είναι Ελληνικά παλιά με ξενόφερτες μελωδίες. Εκτός από ένα που έιναι ξένο με Ελληνικούς στίχους. -Όταν δημιούργησες το ΚΑΣΕΤΟΦΩΝΟ πίστευες ότι θα κέρδιζε το κοινό; Οταν οι επισκέπτες αυξάνονταν μέρα με τη μέρα ποια ήταν τα συναισθήματα σου; Όταν ξεκίνησα το Κασετόφωνο ήλπιζα στην καλύτερη των περιπτώσεων να ακούς τις συλλογές μου το πολύ 500 άτομα. Οι φίλοι των φίλων δηλαδή. Μετά δεν ξέρω γιατί έγινε αυτός ο χαμός, δεν εξηγείται. Τα συναισθήματα μου δυστυχώς ή ευτυχώς δεν περιγράφονται με λόγια, γι’αυτο φτιάχνω κασέτες. Υ.Γ.Το παραπάνω άρθρο γράφτηκε ακούγοντας την κασέτα ”Vintage Summertime”.