Η ανδρόγυνη πλευρά του πουκάμισου -σε όλες τις μορφές του ακόμα και στις street style tomboy εμφανίσεις- με τον αέρινο χαρακτήρα και το παιχνίδισμα του layering εμπνέει για ακόμη μια φορά. 

Η ιστορική του ανάδρομη ξεκινά από τις αρχές του 20ου αιώνα ως ένα εσώρουχο που φοριόταν αποκλειστικά από άνδρες. Αν και το πουκάμισο θεωρείται κατεξοχήν ανδρικό ένδυμα, μπήκε στον γυναικείο ενδυματολογικό κώδικα το 1860, όταν ένα απλό κόκκινο πουκάμισο που φορούσαν οι «μαχητές της Ελευθερίας», διαδόθηκε από την αυτοκράτειρα της Γαλλίας.

Μετά τα 20’s και τις επαναστάσεις στην διάρκεια των δεκαετιών, το styling του πουκάμισου άλλαξε και εξελίχθηκε τόσο στα κοψίματα, στα μήκη, στον όγκο, αλλά και στις υφές. Οι αποχρώσεις και τα σχέδια είναι αμέτρητα, από μίνιμαλ ουδέτερα χρώματα (λευκό, γκρίζο, μαύρο ) μέχρι all over patterns με σχέδια εμπνευσμένα από τις ανάλογες τάσεις της σεζόν SS / FW. Όμως ως κατεξοχήν ανδρικό ένδυμα, μέχρι και σήμερα, τα γυναικεία πουκάμισα ακολουθούν τις ανδρικές επιταγές της μόδας και προσαρμόζονται ανάλογα.

Το πουκάμισο είναι πλέον ένα από τα βασικά ενδύματα τις γκαρνταρόμπας τόσο για άνδρες τόσο και για γυναίκες και μπορεί να φορεθεί από το πρωί μέχρι το βράδυ σε casual αλλά  formal περιστάσεις,  έχοντας την ιδιότητα στην χρήση αξεσουάρ, όπως κοσμήματα, γραβάτες, και παπιγιόν.

%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%ac%cf%86%ce%b9%cf%83%ce%b7 %ce%b5%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%b5%cf%81%cf%8e%ce%b8%ce%b7%ce%ba%ce%b1%ce%bd-%cf%80%cf%81%cf%8c%cf%83%cf%86%ce%b1%cf%84%ce%b182