Αυτό είναι το πιο δημοφιλές είδος γυμναστικής στον κόσμο

Αυτό είναι το πιο δημοφιλές είδος γυμναστικής στον κόσμο

Εσύ ακόμα να βρεις τον ιδανικό τύπο yoga για εσένα;

Η yoga θεωρείται από τα πιο δημοφιλή είδη γυμναστικής. Αν και μετρά ήδη 5.000 χρόνια, ο σύγχρονος τρόπος ζωής ωθεί τουλάχιστον 165 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο σε αυτή την πρακτική. Μιλάμε για μια εκπληκτική αγορά εκεί έξω που περιλαμβάνει επίσης το Pilates, το tai chi, το qigong, το stretch, το barre, το Gyrotonic. Όλα τα στοιχεία, λοιπόν, δείχνουν στροφή στις πιο mindful και αργής κίνησης προπονήσεις.

Είναι δύσκολο να βρεις trainer που δεν συνιστά την ενσωμάτωση κάποιας μορφής yoga στη γυμναστική ρουτίνα. Είτε κάνεις τρέξιμο, είτε Crossfit, η yoga έχει πλούσια φυσικά και διανοητικά οφέλη. Μεταξύ άλλων, αυξάνει τη δύναμη, βελτιώνει την ευελιξία και μειώνει το άγχος.

Ωστόσο, αν αισθάνεσαι πως δε σου ταιριάζει, ίσως δεν έχεις ακόμα δοκιμάσει την κατάλληλη για σένα. Διάβασε παρακάτω, για να βρεις ποιος τύπος yoga είναι ο σωστός για κάθε αθλούμενο.

Αυτό είναι το πιο δημοφιλές είδος γυμναστικής στον κόσμο

Metro

Αν σου αρέσουν τα έντονα workouts, δοκίμασε power γιόγκα

Αν σκέφτεσαι ότι δεν θα έχεις μια δυνατή προπόνηση με τη yoga, μάλλον δεν δοκίμασες ακόμα την power. Πρόκειται για μια πιο έντονη εκδοχή της παραδοσιακής vinyasa. Γυμνάζει τον πυρήνα του κορμού και το άνω μέρος του σώματος. Επίσης, «ανοίγει» τους ώμους, τους γοφούς και τη σπονδυλική στήλη.

Εάν προτιμάς την κίνηση με μουσική, επίλεξε τη vinyasa yoga

Παρόλο που αυτά τα μαθήματα γίνονται με ή χωρίς μουσική, το ότι κινείσαι σύμφωνα με την αναπνοή σου, μοιάζει αρκετά με χορό. Η Vinyasa επικεντρώνεται σε ρυθμικές κινήσεις,. Νιώθεις πνευματικά σαν yogi, αλλά παράλληλα χαριτωμένη σαν χορεύτρια. Υπάρχουν πολλές επιλογές, οπότε δες ποια δουλεύει καλύτερα για εσένα.

Αν θες να ιδρώσεις, δοκίμασε την εμπειρία της hot γιόγκα

Για σένα μια καλή προπόνηση ισοδυναμεί με τον ιδρώτα; Εδώ σίγουρα θα ιδρώσεις. Οι θερμοκρασίες είναι τέτοιες που βοηθούν το σώμα να είναι πιο ευέλικτο, ενώ συμβάλλουν και στην εμβάθυνση της πρακτικής σου. Μετά τη προπόνηση θα νιώθεις αναζωογονημένη και «καθαρή». Μπορείς να βρεις διάφορους τύπους yoga σε θερμαινόμενα στούντιο. Οι πιο δημοφιλείς είναι η power, η vinyasa και η Bikram (μια προπόνηση 90 λεπτών που περιλαμβάνει 26 poses).

Αν θέλεις να μεγιστοποιήσεις τη σύνδεση μυαλού-σώματος, σου ταιριάζει η hatha yoga

Θα είναι δύσκολο να μην νιώθεις το μυαλό και το σώμα σου επιπλέον συνδεδεμένα με οποιαδήποτε μορφή yoga. Αλλά αυτός ο σύνδεσμος είναι ο κύριος στόχος των πρακτικών τύπου hatha. Η hatha yoga ενώνει τη δεξιά και την αριστερή πλευρά του εγκεφάλου οδηγώντας σε μια βαθιά ψυχική, σωματική και συναισθηματική σύνδεση. Είναι διαλογισμός και προπόνηση μαζί . Περιλαμβάνει τη σύνδεση των κινήσεων σου με asanas και pranayama αναπνοή.

Αν θέλεις να χαλαρώσεις, η αποκαταστατική γιόγκα είναι ιδανική για σένα

Ανεξάρτητα από την εκδοχή της πρακτικής που δοκιμάζεις, θα έχεις κάποιο επίπεδο χαλάρωσης (αυτό είναι το νόημα της savasana στην τελική). Αλλά αν ψάχνεις για κάτι απόλυτα χαλαρωτικό, χωρίς ίχνος strength-training, διάλεξε την αποκαταστατική γιόγκα.

Είναι μια ήπια πρακτική που ενισχύει το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα. Περιλαμβάνει το να κρατάς συγκεκριμένες poses για πέντε λεπτά ή περισσότερο. Είναι κατάλληλη αν θέλεις να ανακάμψεις από πιο έντονες προπονήσεις. Ή επιζητείς να αποκομίσεις τα χαλαρωτικά οφέλη της yoga.

Τώρα στην περίπτωση που κανένα από τα παραπάνω δε σε εμπνέει, δοκίμασε τη naked yoga. Ή, αν όλα τα άλλα αποτύχουν, υπάρχει και η horse yoga.

Featured image: Greatist
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.