Μετά τα επιτυχημένα bagels -τα περίφημα στρογγυλά ψωμάκια- που κατέκτησαν τα εστιατόρια της Νέας Υόρκης, η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ μας φέρνει μία νέα εμμονή, αυτή τη φορά μη-φαγώσιμη: το έντονο, βαθύ πετρόλ που έχει ξεκινήσει να κατακλύζει το εσωτερικό πολλών εστιατορίων.

Στην αρχή μας φάνηκε σαν μία επέκταση του μπλε μαρίν ή αλλιώς μπλε σκούρου που βλέπαμε πέρυσι, αλλά στην πραγματικότητα το πετρόλ, που άλλοτε μοιάζει πιο κοντά στο πράσινο και άλλοτε πιο κοντά στο μπλε- ανάλογα με τις προτιμήσεις- έχει μια άλλη επίδραση τόσο στο χώρο, όσο και στα μάτια μας. Αρχικά, η μπλε του «πλευρά» έχει μια πιο ρομαντική διάθεση και μεταδίδει συναισθήματα ηρεμίας ενώ η πράσινη, εκμαιεύει συναισθήματα γαλήνης και ισορροπίας. Δεν είναι τυχαίο που οι ιθαγενείς αλλά και οι Αιγύπτιοι, το θεωρούσαν σύμβολο της θάλασσας, του ουρανού, της πίστης και της αλήθειας.

Before we #superbowlsunday, we’re chilling at #freehandny 📷: @colinking #interior123

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Freehand Hotels (@freehandhotels) στις

Όσο πιο πολύ το βλέπουμε σε Νέα Υόρκη, Σικάγο, Καλιφόρνια –to be continued- τόσο πιο πολύ θέλουμε να το ενσωματώσουμε και στο δικό μας χώρο, με οποιοδήποτε τρόπο. Και δεν είναι παράλογο. Φαίνεται πως θα χρησιμοποιηθεί για ανοιξιάτικες πινελιές που θα αλλάξουν εποικοδομητικά το χώρο μας. Μόνο με την παρουσία του στο αγαπημένο μας χαλί, σε μια κουβέρτα ή πάπλωμα, σε μία καρέκλα ή ακόμα και στον τοίχο του δωματίου μας, η ψυχολογία μας αλλάζει. Το πετρόλ είναι το καταλληλότερο χρώμα για να χαλαρώσεις και να βρεις την ισορροπία σου μετά από μία κουραστική ημέρα.

SEAMELINEN/ETSY
SEAMELINEN/ETSY

Εκτός από αυτό, για πολλούς καταναλωτές, το χρώμα αποτελεί ταυτότητα. Ή καλύτερα, ισοδυναμεί με την προσωπικότητά σου. Η ικανότητα να διαλέγει κανείς χρώματα που ταιριάζουν στην προσωπικότητα, ιδιοσυγκρασία, τρόπο ζωής αλλά και γκαρνταρόμπα δείχνει πως έχει μελετήσει το θέμα της αισθητικής σε βάθος.

Είναι καιρός λοιπόν, να δούμε τη δυναμική του πετρόλ σα μία νέα τάση στους εσωτερικούς χώρους, αν και κάτι μας λέει πως θα επικρατήσει για πολύ καιρό ακόμα, σαν τα πανέμορφα αυθεντικά bagels που λέγαμε πριν.

featured image: xxxlutz.at