Στην καρδιά της επιβλητικής Μάνης, κρύβεται ένα παραθαλάσσιο χωριό έτοιμο να σε κατακτήσει. Το Λιμένι, επίνειο της Μάνης, είναι ένας τόπος με γοητευτική πέτρινη αρχιτεκτονική, καταγάλανα νερά και ανυπότακτη ψυχή.

Εκεί, θα νιώσεις την ατμόσφαιρα της αληθινής φιλοξενίας, θα γνωρίσεις ανθρώπους ευγενικούς και θα γεμίσεις με πολύχρωμες εικόνες. Το Λιμένι μοιάζει να έχει βγει από μια άλλη εποχή. Εκεί ξεχνάς το κινητό σου και ζεις μόνο τη στιγμή. Εκεί σε περιμένει η ελευθερία. Εκεί το καλοκαίρι σου ανήκει.

Κι επειδή μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις, σε διαβεβαιώνουμε ότι μόλις αντικρίσεις τις παρακάτω φωτογραφίες θα καταλάβεις γιατί το Λιμένι θεωρείται ένας από τους πιο όμορφους τόπους της Ελλάδας. Φυσικά δεν θα σε αφήσουμε έτσι. Θα σου προτείνουμε και όλα όσα πρέπει να δεις στο Λιμένι, αλλά και στις γύρω περιοχές.

Παραλία Λιμένι 

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Drone Greece (@drone_greece)

Στην παραλία αυτού του ιστορικού τόπου, θα εντυπωσιαστείς από τις αμέτρητες αποχρώσεις του τιρκουάζ και του μπλε. Ωστόσο, αυτό που πρέπει να γνωρίζεις είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος της είναι βραχώδες.

Παλάτι του Πετρόμπεη

Μόλις φτάσεις στο Λιμένι, το πρώτο πράγμα που θα αντικρίσεις είναι το Παλάτι του Πετρόμπεη με τον τετραώροφο Πύργο του. Ο ιστορικός Πύργος χρονολογείται ότι θεμελιώθηκε το 1762 από τον πατέρα του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη (Πιέρο Μαυρομιχάλη) και αποτέλεσε την πρώτη κατοικία του Πέτρου Μαυρομιχάλη, ηγεμόνα της Μάνης και πρωτεργάτη της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821. Το παλάτι είχε πολύ σημαντικό ρόλο κατά την επαναστατική και μετεπαναστατική περίοδο, ενώ επίσης στην περιοχή θα βρεις τον τάφο και την προτομή του Μανιάτη στρατιωτικού ηγέτη Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη.

Γύρω περιοχές 

Αρεόπολη 

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη George Tsakos (@greece.explorer)

Σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από το Λιμένι, βρίσκεται η Αρεόπολη, οποία αποτελεί και ένα από τα must-see μέρη στη Μάνη. Η Αρεόπολη, είναι η ιστορική πρωτεύουσα της Μάνης και ένα από τα πιο γραφικά χωριά της περιοχής. Στην Αρεόπολη θα απολαύσεις τις βόλτες κατά μήκος του πετρόχτιστου πεζόδρομου, θα περιπλανηθείς στα σοκάκια, σε κάθε γραφική της γωνία, αλλά θα αφοπλιστείς και από τους πύργους της. Αν βρεθείς στην Αερόπολη, αξίζει να κάνεις και μια στάση στην ιστορική εκκλησία των Αγίων Ταξιαρχών, η οποία βρίσκεται στην Πλατεία 17ης Μαρτίου 1821. Το άγαλμα του Μαυρομιχάλη θα ξεπροβάλλει στη διαδρομή σου προς τα εκεί.

Οίτυλο 

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ozcan (@ozcan_78)

Άλλο ένα γραφικό χωριό της πανέμορφης Μάνης. Απέχει 11 χιλιόμετρα από την Αρεόπολη, ενώ πήρε το όνομά του από τον Αργείο Οίτυλο, γιο του Αμφιάνακτα. Στον Όμηρο αναφέρεται ως μία από τις αχαϊκές πόλεις που κυβερνούσε ο Μενέλαος. Στο Οίτυλο θα σε ταξιδέψουν οι πανέμορφοι πέτρινοι οικισμοί, τα κάστρα, οι Βυζαντινές και Μεταβυζαντινές εκκλησίες με τις εκπληκτικές αγιογραφίες, οι πύργοι, αλλά και τα πετρόκτιστα σοκάκια. Στο Οίτυλο θα νιώσεις ακόμη μια φορά την πλούσια ιστορία που κρύβει αυτός ο τόπος.

Βάθεια

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη (@_manilovers)

Η Βάθεια, ένας από τους επιβλητικούς οικισμούς της Μάνης, θα σου προσφέρει ένα ατέρμονο ταξίδι στο παρελθόν και θα σε μυήσει την ιστορία της χώρας μας. Στην πολυφωτογραφημένη και αγέρωχη Βάθεια, θα αντικρίσεις κατευθείαν τους πύργους στης, μοναδικά κομμάτια λαϊκής οχυρωματικής αρχιτεκτονικής. Ολόκληρος ο οικισμός της Βάθειας αναγνωρίζεται ως μνημείο αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της περιοχής του 18ου και του 19ου αιώνα.

Γερολιμένας 

Ο παραδοσιακός οικισμός της Μάνης, Γερολιμένας, είναι χτισμένος δίπλα στη θάλασσα και χαρακτηρίζεται από το μικρό φυσικό λιμάνι του, το οποίο κατά την αρχαιότητα θεωρείτο «Ιερός Λιμένας». Ξενοδοχεία, ταβέρνες, εστιατόρια και ό,τι επιθυμείς θα το βρεις εκεί, και μαζί θα βρεις την ελευθερία που ψάχνεις.

Ακρωτήριο Ταίναρο 

Το Ακρωτήριο Ταίναρο ή Κάβο Ματαπάς, είναι το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας και της Βαλκανικής χερσονήσου. Το ακρωτήριο Ταίναρο πήρε το όνομά του από τον μυθικό ήρωα Ταίναρο, γιο του Δία και οικιστή που ίδρυσε την πόλη Ταίναρο στην Ακρωταινάρια χερσόνησο. Οι αρχαίοι το ονόμαζαν «Μεταπέα Άκρα» και πίστευαν ότι εκεί βρισκόταν η πύλη για τον Άδη από όπου ο Ηρακλής κατέβηκε στον Κάτω Κόσμο για να αντιμετωπίσει τον Κέρβερο. Τα απόκρημνα βράχια και η φυσική ομορφιά, καθιστούν αυτό το μέρος τόσο επιβλητικό και απόκοσμο.