Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Αύγουστο, όταν ένα οργισμένο tweet του προέδρου των ΗΠΑ έκανε την Universal τελικά να λυγίσει. Μόλις ο Donald Trump είχε μάθει για την υπόθεση του νέου θρίλερ The Hunt έσπευσε να το καταδικάσει χαρακτηρίζοντας όσους το δημιούργησαν ρατσιστές που το μόνο που θέλουν είναι να προκαλέσουν οργή και βία. Μάλλον ο Trump μέχρι τότε δεν είχε εντάξει στο λεξικό του τη λέξη “σάτιρα”.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1159898201018834944

Κάπως έτσι τότε αναβλήθηκε η κυκλοφορία της ταινίας. Τώρα πλέον όμως έχουμε επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας, Παρασκευή και 13 Μαρτίου. Πολύ πιο κοντά από ό,τι θα φανταζόταν κανείς. Ποιο είναι όμως το πρόβλημα του Donald Trump με το θρίλερ αυτό χωρίς καν να το έχει δει;

Στην ταινία, μια ελίτ φιλελευθέρων απαγάγει μια ομάδα συντηρητικών και τους αφήνει κάπου μακριά πέρα από τον πολιτισμό για επιβιώσουν. Εκείνοι, χιουμοριστικά πάντα, το βλέπουν σαν ένα ακόμα άθλημα, έναν αγώνα επιβίωσης. Η ταινία φέρνει κάτι από Hunger Games σε πολύ πιο τρομακτικές διαστάσεις. Όπως κάθε άλλο θρίλερ σατιρίζει μια κατάσταση που θα μπορούσε να αποτελεί σενάριο της πραγματικότητας, βρίσκεται όμως -ευτυχώς- πολύ μακριά από αυτήν. Η Hilary Swank φαίνεται να είναι αυτή που κινεί τα νήματα σε όλο το σχέδιο και από το τρέιλερ κιόλας φαίνεται να το διασκεδάζει. Όσο για τους “καημένους” συντηρητικούς, εκείνοι έχουν στην ομάδα τους την Emma Roberts, οπότε δεν θα έπρεπε να φοβούνται.

Το The Hunt είναι από εκείνες τις ταινίες που κατάφεραν να δημιουργήσουν τόσο ντόρο, χωρίς καν να έχουν κυκλοφορήσει

Για τον Blum, έναν από τους δημιουργούς της ταινίας, όλα τα σχόλια είναι καλοδεχούμενα αρκεί να έχουν μια βάση. Αν περισσότεροι άνθρωποι δουν αυτό για το οποίο τους κατηγορεί ο Trump, τότε ίσως δώσει άλλη διάσταση στην ταινία του. Μέχρι τότε όμως, απλά εκμεταλλεύτηκε προς όφελος του όλα αυτά τα σχόλια για να κάνει το rebranding της ταινίας.

Και σίγουρα το Τhe Hunt δεν είναι το πρώτο θρίλερ ή η πρώτη ταινία γενικά που θα έπρεπε να φοβηθούμε ότι ίσως προκαλέσει χάος. Αν ήταν έτσι πραγματικά, οτιδήποτε σχετικό με serial killers, δολοφονίες ή ταξικές διαμάχες θα έπρεπε να θεωρείται επικίνδυνο. Ο διάλογος πάνω σε αυτό είναι κάτι παρόμοιο με ό,τι είχε γίνει στην περίπτωση του Τζόκερ. Τίποτα όμως δεν κατάφερε να του στερήσει τα τόσα βραβεία. Επομένως, από εδώ και πέρα ο Blum και η Universal μπορούν να ευχαριστούν τον Trump για τη διαφήμιση που τους έκανε. Παράλληλα από όσο ξέρουμε, ψάχνουν να βρουν έναν τρόπο να τον κάνουν να δει την ταινία.

Featured Image: imdb.com