Aναμφισβήτητα μιλάμε για δύο ονόματα πολλά υποσχόμενα στο χώρο της μόδας, όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό. To 2012 αποφοίτησαν με άριστα από το πανεπιστήμιο του Birmingham στον κλάδο Fashion Design with Design for Performance. Το 2013 ξεκίνησαν την πορεία τους στον χώρο της μόδας έχοντας πλέον το δικό τους στούντιο στη Λευκωσία. Φουτουρισμός, μινιμαλισμός, με έμφαση σε σκοτεινά και φετιχιστικά στοιχεία είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά που θα εντοπίσεις στις συλλογές τους. Είναι η Έφη και η Έρη Μελανίδου, είναι δίδυμες και το brand τους EFIERI.

to neo brand rouxon efieri- savoir ville

Πως ξεκίνησε η πορεία σας στο χώρο της μόδας; Επαγγελματικά πριν δυόμιση χρόνια, όταν επιστρέψαμε από τις σπουδές μας από την Αγγλία. Η αγάπη μας όμως για το σχέδιο μόδας και έπειτα η απόφαση για να το σπουδάζουμε ήρθε από πολύ μικρή ηλικία, εκεί κοντά στα εννιά.

Πώς είναι να συνεργάζονται δύο δίδυμες αδελφές σε ένα τέτοιο χώρο; Δύσκολο να απαντήσουμε μια τέτοια ερώτηση μιας και οτιδήποτε κάνουμε στη ζωή μας από μικρές, το κάνουμε μαζί. Η ‘συνεργασία’ για εμάς είναι και η καθημερινότητα μας. Δεν γίνεται διαφορετικά και δεν ξέρουμε κιόλας.

Πηγή έμπνευσης για εσάς; Σχεδόν τα πάντα! Μπορεί να μας εμπνεύσει ένας άνθρωπος, ακόμη και μια προσωπική κατάσταση. Η έμπνευση έρχεται χωρίς να το περιμένεις και από οτιδήποτε στη ζωή μας.

Διακρίνω μια dark αισθητική στα σχέδια σας; Ναι, αυτό βέβαια μας βγαίνει αυθόρμητα χωρίς κάποια πρόθεση, μάλλον έχει να κάνει με το προσωπικό μας γούστο και ιδιοσυγκρασία.

to neo brand rouxon efieri 3 Toν χαρακτηρισμό «γκόθικ» που σας δίνουν τον αποδέχεστε; Η αλήθεια είναι πως δεν μπορούμε να πούμε ότι αυτός χαρακτηρισμός ταιριάζει στις συλλογές μας. Άλλωστε gothic για τον καθένα σημαίνει και κάτι διαφορετικό. Για εμάς η δουλειά μας δεν ταυτίζεται με τη λέξη gothic. Μπορούμε όμως να καταλάβουμε γιατί μας δίνουν τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό.

Σαν προσωπικότητες είστε των άκρων; Αρκετά, ναι. Παλαιότερα ακόμη περισσότερο. Μεγαλώνοντας προσπαθούμε να έχουμε και το γκρίζο σαν επιλογή.

Eτοιμάζετε τη νέα σας συλλογή. Πώς θα χαρακτηρίζατε; Τη νέα μας συλλογή θα την χαρακτηρίζαμε σίγουρα αέρινη. Θα είναι ένας συνδυασμός ανάλαφρων υφασμάτων και ταυτόχρονα καθαρών γραμμών. Όπως πάντα, έτσι και αυτή η συλλογή θα κυμανθεί σε μίνιμαλ πλαίσια με σκοπό να αναδεικνύει την γυναικεία φιγούρα και να την κολακεύει.

to neo brand rouxon efieri 1

Τι γεύση έχει η ζωή για εσάς; Σίγουρα καμιά συγκεκριμένη γεύση. Μέσα στη ζωή είναι όλα. Αλλά πάντα πρέπει να υπάρχει αισιοδοξία και θετική ενέργεια.

Δεν θα μπορούσα να μην σας ρωτήσω για την πρώτη δουλειά που κάνατε σε γραφείο κηδειών σε ηλικία 16 ετών. Μake up σε νεκρούς λοιπόν. Πώς ήταν αυτή η εμπειρία; Σίγουρα εμπειρία ζωής !

Πού μπορεί να βρει κανείς τα ΕFIERI Brands; Στην Κύπρο μπορούν να μας βρούνε στο studio μας στη Λευκωσία. Επίσης μέσω του online store μας στο www.efieri.com. Οι συλλογές μας υπάρχουν ακόμα και στη σελίδα μας στο facebook EFI-ERI όπως και στο instagram efieri .

to neo brand rouxon efieri 2

Σχέδια για το μέλλον; Πολλά. Όλα στην ώρα τους όμως. Προς το παρών, είμαστε συγκεντρωμένες στην προώθηση του online store μας τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό αλλά και στην συνεχή δημιουργία custom made κομματιών αλλά και των εποχιακών συλλογών μας.

Φωτογραφίες: Marios Anastasiou & George Lash