Γιατί το να μη στέλνεις μηνύματα είναι μια πάρα πολύ καλή ιδέα

Γιατί το να μη στέλνεις μηνύματα είναι μια πάρα πολύ καλή ιδέα

Ώρα για text detox

Μία έρευνα που διεξήχθη το 2017 έδειξε ότι το 68% των millennials στέλνουν αρκετά μηνύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έχοντας την ονομασία “Η γενιά του άγχους”, δεν είναι παράξενο που η νέα γενιά μισεί τα τηλεφωνήματα όπου εκεί δεν σου δίνεται ο χρόνος να σκεφτείς τι θέλεις να απαντήσεις και να το συντάξεις σωστά. Για κάποιο διάστημα έβγαινα με κάποιον δύο χρόνια μεγαλύτερό μου στον οποίο άρεσε να μιλάμε στο τηλέφωνο και να λέμε τα νέα μας. Κάθε φορά που έβλεπα τη φωτογραφία του στην οθόνη με έπιανε φόβος ότι κάτι μπορεί να είχε συμβεί. “Γιατί απλά δεν στέλνει μήνυμα;,” σκεφτόμουν.

Έτσι όλοι οι millennials έχουν τα μηνύματα ως βασικό μέσω επικοινωνίας. Σύμφωνα όμως με τους ειδικούς, το να είσαι κολλημένος με το τηλέφωνό σου μπορεί να χαλάσει τις σχέσεις με τους φίλους και την οικογένειά σου όπως και την ψυχική σου υγεία.

Όσο βολικό κι αν είναι το να μιλάμε με μηνύματα, μπορεί εύκολα να προκαλέσει παρεξηγήσεις. Πόσες ήταν οι φορές που διάβασες κάτι με λάθος τόνο ή κατάλαβες κάτι διαφορετικό;

Και ας μην αναφέρω, το ότι αν είσαι όλη την ώρα στο κινητό σου χάνεις το “τώρα”. Όπως και στον διαλογισμό, το να προσπαθείς να ζεις στο παρόν σε κάνει πιο χαρούμενο. Με το να στέλνεις μηνύματα αφήνεις τόσο χρόνο να περάσει, και χάνεις τον γαλάζιο ουρανό ή το να βγάλεις βόλτα το σκύλο σου. Αξίζει τον κόπο;

AMANDA MONTELL

Πλεονεκτήματα του να σταματήσεις τα μηνύματα:

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν το τελευταίο διάστημα δεν είσαι ευχαριστημένος με τις σχέσεις σου, το να μην στέλνεις μηνύματα σίγουρα θα βοηθήσει. Με το να παίρνεις και να λαμβάνεις περισσότερες κλήσεις, θα δεις ότι θα βελτιωθούν πολλά πράγματα στη καθημερινότητά σου. Και επιπλέον, θα ακούς τις φωνές των δικών σου ανθρώπων.

Με το να αποφεύγεις τα μηνύματα θα δεις ότι θα σκέφτεσαι περισσότερο όσα λες αλλά και τον τρόπο που τα λες. Όσο εύκολο κι αν είναι το να στέλνεις ένα μήνυμα, δεν πρέπει να θεωρείς δεδομένη μία απλή συνομιλία από το τηλέφωνο.

Tips:

Πώς θα καταφέρεις να αλλάξεις τη συνήθεια του μηνύματος;

Όπως και με όλους τους άλλους στόχους, πρέπει να είσαι ρεαλιστής και να πεις ότι μπορείς να αλλάξεις. Ξεκίνα σιγά-σιγά και μην κάνεις υπερβολές. Για παράδειγμα: αν στέλνεις μηνύματα για τα πάντα, ξεκίνα να στέλνεις μόνο αν είναι να κανονίσεις κάποιο ραντεβού (ώρα, που και πότε). Εκτός αυτών όλες οι άλλες επικοινωνίες θα πρέπει να γίνονται με κλήσεις.

Αν είσαι σε σχέση, μπορείς να το συζητήσεις. Δεν υπάρχει πρόβλημα να στέλνετε μία στο τόσο μηνύματα, αλλά πρέπει να σκεφτείς αν αυτό σου στερεί πράγματα από την καθημερινότητά σου όπως χρόνο στη δουλειά ή όταν είσαι έξω με φίλους. Βάλε οπότε κάποια όρια. Ίσως αυτή η μικρή αλλαγή να επηρεάσει θετικά τη σχέση σας.

Δες ακόμα:

6 πράγματα που αξίζει να γνωρίζεις για την Generation Z πριν αρχίσεις να δουλεύεις μαζί της


Πηγή: thethirty.whowhatwear.com Μετάφραση: Εύα Τόλιου Featured image: Well+Good
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.