Όταν η τραγουδίστρια και στιχουργός Vanessa Carlton το πήρε απόφαση – πριν από την πανδημία – και τελικά ανακαίνισε τα μπάνια στο loft της στο SoHo, το οποίο χρονολογείται περίπου στο 1892, ζήτησε από την Mandy Moore να πει τη γνώμη της στη σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων, Sarah Sherman Samuel. Οι δυο τους κατέληξαν να διασκεδάζουν τόσο πολύ τελικά με αυτήν την συνεργασία που το έκαναν ξανά. Αυτήν την φορά στο Nashville. «Το να ανακαινίζεις τρία μπάνια χρειάζεται περίπου 20 χρόνια και ένα δάνειο», λένε γελώντας. “Είναι η απόλυτη πολυτέλεια και προνόμιο ταυτόχρονα.”

Όσο διαφορετικό και εάν είναι το προσωπικό μας γούστο και στιλ, υπάρχει τουλάχιστον μια κοινή νότα που διατρέχει την ανακαίνιση. Οι εντελώς πολυτελείς μπανιέρες. «Είμαι άτομο του μπάνιου. Είμαστε όλοι στην οικογένειά μου », λέει η Carlton. “Ανεξάρτητα από το σπίτι στο οποίο ανήκουν αυτά τα μπάνια, όλα αποπνέουν το ίδιο πράγμα, που είναι η απόλυτη άνεση, ο όμορφος φωτισμός και η ήρεμη γαλήνια ατμόσφαιρα.”

Είχα πάρει εξαιρετική έμπνευση από τα ίδια τα κτίρια», λέει η Sherman Samuel. «Ήθελα πραγματικά να επαναφέρω τις αρχικές ιδιότητες του κτιρίου στο μπάνιο, αλλά επίσης να τις φέρω σε αυτήν την εποχή, να τις κάνω μοντέρνες και πιο εύχρηστες»

Σε αυτό το σπίτι στο Nashville θα δεις το μπάνιο των ονείρων σου
architecturaldigest.com/Photo: Nicole Franzen

Η Carlton ζήτησε «πραγματικά ενδιαφέροντα δάπεδα και πλακάκια που θα σχετίζονται με τα πλακάκια της Νέας Υόρκης». Στην Sherman Samuel αρέσει να ασχολείται με την αρχιτεκτονική και τα υλικά. “Ξεκινήστε από το δάπεδο. Η απόφαση σχετικά με το τι καλύπτει το πάτωμα και τους τοίχους είναι πραγματικά αυτό που θέτει τον τόνο για ολόκληρο το μπάνιο. ” Το λουτρό επισκεπτών της Carlton στη Νέα Υόρκη είναι αποδεικτικό στοιχείο, με την υπάρχουσα μπανιέρα με τα πόδια να κλέβει την παράσταση.

Σε αυτό το σπίτι στο Nashville θα δεις το μπάνιο των ονείρων σου
architecturaldigest.com/Photo: Nicole Franzen

«Το κύριο μπάνιο στη Νέα Υόρκη ήταν σαν μια σπηλιά, για αυτό θέλαμε να το φωτίσουμε», λέει η Sherman Samuel. Τώρα υπάρχει ένας διπλός νιπτήρας με μάρμαρο Arabescato, καθώς και ευρύχωρο ντους και μπανιέρα. Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν η δημιουργία της ψευδαίσθησης του φυσικού φωτός με μόνο ένα παράθυρο. Το dimmer είναι το κλειδί!

Σε αυτό το σπίτι στο Nashville θα δεις το μπάνιο των ονείρων σου
architecturaldigest.com/Photo: Nicole Franzen

Το φως ήταν επίσης ένας μεγάλος υποκινητής για το μπάνιο του Nashville, σε ένα σπίτι του 1935. Η Carlton το παρομοιάζει με το σπίτι The Royal Tenenbaums. «Λατρεύω, λατρεύω, λατρεύω τα σκοτεινά δωμάτια που παίρνουν έναν τόνο φωτός», λέει. Έβγαλαν έναν χώρο σοφίτας για να δημιουργήσουν ένα μεγάλο μπάνιο. Κομμάτι κλειδί σε αυτό το μπάνιο η μπανιέρα από χαλκό. «Ήθελα πάντα μια μπανιέρα από χαλκό, αλλά πάντα σφυρήλατη ή  σε ένα funky χρώμα», λέει η Carlton. «Η μεγάλη μου συνεισφορά σε αυτό το project είναι ότι βρήκα την μπανιέρα στο Etsy σε αυτό το τέλειο χρώμα με την τέλεια λάμψη.”

Σε αυτό το σπίτι στο Nashville θα δεις το μπάνιο των ονείρων σου
architecturaldigest.com/Photo: Nicole Franzen

Για το μπάνιο, η Sherman Samuel δεν ταξίδεψε (σχεδόν) χίλια μίλια από τη Νέα Υόρκη στο Nashville. Αντί αυτού ολοκλήρωσε το έργο σχεδόν virtually. Ωστόσο, «κατάλαβε πραγματικά την ατμόσφαιρα και το αίσθημα του ιερού ολόκληρου του χώρου», λέει η Carlton. Προσθέτοντας, «η προσοχή της Sarah στη λεπτομέρεια κάνει την καρδιά μου να τραγουδάει». Όπως και οι μπανιέρες της. «Έχω ζήσει σε κοιτώνες στη Νέα Υόρκη και σε ένα ενοικιαζόμενο στο Hell’s Kitchen. Έχω διανύσει πολύ δρόμο. Το να ξαπλώνεις σε μια πραγματικά ωραία μπανιέρα στη Νέα Υόρκη δεν θα το βαρεθείς ποτέ. Είναι θαύμα!

featured photo: architecturaldigest.com/Photo: Nicole Franzen