Με νέο τρέιλερ και ταινία επιστρέφει ο Guy Ritchie στα φυσιολογικά του μετά τον Aladdin. Ποιος δεν θα χαιρόταν με τον Hugh Grant εναντίον του Matthew McConaughey σε ένα τρελό εμπόριο-βασίλειο των ναρκωτικών; Η χαρά μας, όμως, κόπηκε εκεί μιας και το τρέιλερ της νέας ταινίας The Gentlemen θυμίζει παρωδία μιας  κανονικής ιστορίας.

Λίγο το ιδιόρρυθμο χιούμορ του Guy Ritchie, λίγο που ο Hugh Grant μεγάλωσε για κάτι τέτοιο και το “lovely” δεν θα έπρεπε να είναι η ατάκα του πια, μας έκαναν να απορούμε με την ταινία. Το καλό της υπόθεσης είναι το υπόλοιπο καστ. Έχουμε Charlie Hunnam σε κεντρικότατο ρόλο-ευτυχώς-, Colin Farrell σχεδόν μεταμφιεσμένο, αλλά και Henry Golding μπλεγμένο με την μαφία και τους γκάνγκστερς. Περίεργη σύνθεση μεν, ενδιαφέρουσα δε. Σε ένα τοπίο φυσικά, όπου όλοι παραμένουν φαινομενικά Gentlemen μέχρι τέλους.

Όσο για την υπόθεση, ο Matthew McConaughey είναι ο Mickey Pearson, κάτι σαν λόρδος του εγκλήματος και των ναρκωτικών στην καρδιά του Λονδίνου. Είναι, ωστόσο, έτοιμος να αποσυρθεί σιγά σιγά από τις επιχειρήσεις του και αυτό θέλει να εκμεταλλευτεί ο αντίπαλος του, τον οποίο υποδύεται ο Henry Golding. Αυτός κάνει δουλειές με τα καινούρια δεδομένα, κάτι σαν έναν millenial του εμπορίου ναρκωτικών. Στο τρέιλερ παρατηρούμε τον Hugh Grant με τον Charlie Hunnam να συζητούν την σταδιακή πτώση της αυτοκρατορίας του Pearson. Βέβαια, όπως είναι προφανές ο Pearson θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Έτσι εξηγούνται οι απαγωγές, οι απειλές και οι δολοφονίες.

Στη διαδικασία δημιουργίας της ταινίας, οι ηθοποιοί είχαν την ευκαιρία να καταλάβουν τι πάει να πει Guy Ritchie. Ο ίδιος έχει ένα ιδιόρρυθμο στυλ που γίνεται εμφανές σε όλα τα έργα του. Αφήνει πάντοτε τους ηθοποιούς του λίγο πιο ελεύθερους και υποστηρίζει πολύ τον αυτοσχεδιασμό. Να πούμε ότι δεν φαίνεται; Θα ήταν ψέμα.

Όπως και να’χει, οι ηθοποιοί φαίνεται να διασκέδασαν αρκετά στα γυρίσματα της ταινίας. Ελπίζουμε να συμβεί το ίδιο και με τους θεατές στις κινηματογραφικές αίθουσες. Πάντως, αν κρατάμε κάτι καλό πέρα από τους ηθοποιούς, είναι η γκανγκστερική πλευρά της Βρετανίας. Δεν την βαριόμαστε ποτέ.

Featured Image: imdb.com