Το “Μαύρο Πρόβατο του Press Café” διατηρεί τη φιλοσοφία που ακολουθεί το Press Café περισσότερο από δεκαεπτά χρόνια. Η Λιάν Βερμέερ και η ομάδα του εστιατορίου κατάφερε να δημιουργήσει ένα περιβάλλον που συνδυάζει αρμονικά την αφαιρετική απλότητα που προσδίδει άνεση με την απαραίτητη ελκυστική ζεστασιά του ξύλου και άλλων λεπτομερειών. Εδώ η δημιουργική μεσογειακή κουζίνα έχει την τιμητική της με υλικά και γεύσεις εμπνευσμένες από τις ελληνικές αλλά και τις πολίτικες γεύσεις, τραπέζια μέσα και έξω σε μια ζωντανή γειτονιά και μουσική σε τόνους ρυθμικούς και απαλούς που συνοδεύει διακριτικά το φαγητό σου. Οι άνθρωποι εδώ νοιάζονται απλά και ουσιαστικά για να περνάς καλά.
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη To Mavro Provato (@tomavroprovato) στις

Μόλις καθίσαμε στο τραπέζι μας έφτασε ρακή μαζί με μερικές φέτες φρεσκοψημένου ψωμιού και ντιπ τριμμένης ντομάτας. Ο κατάλογος περιλαμβάνει επιλογές ανάμεσα σε ορεκτικά, κρεατικά και θαλασσινά τις οποίες θα βρεις καθημερινά στο μαγαζί. Μαζί με αυτόν μας έφεραν και έναν μικρότερο με τα πιάτα ημέρας από τα οποία δεν ξέραμε τι να πρωτοδιαλέξουμε.

Σαλάτα με φρουτώδη αρώματα και μεζέδες με έμπνευση από την Κρήτη και την Πόλη

Αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε μία ιδιαίτερη σαλάτα με βινεγκρέτ από βατόμουρα και πορτοκάλι που συνδυαζόταν τέλεια με το ψητό μανούρι στην κορυφή. Στα ορεκτικά επιλέξαμε σαρικόπιτα, ένα κρητικό πιάτο που στην δημιουργική του εκδοχή έχει ξινομηζύθρα από την Κρήτη τυλιγμένη σε φύλλο, σερβιρισμένη με μέλι και σουσάμι. Δεν μπορούσαμε να παραλείψουμε ένα από τα πιο γνωστά πιάτα του μαγαζιού, το χιουνκιάρ μπεγιεντί. Το φτιάχνουν με καπνιστές μελιτζάνες και ο πουρές εκτός του ότι είναι πολύ αρωματικός, συνδυάζεται τέλεια με την δεμένη σάλτσα του κοκκινιστού μοσχαριού που λιώνει στο στόμα. μαζί με όλα αυτά μας έφεραν και ένα αχνιστό καρβελάκι ψωμί που ίσως είναι η ζεστή, τραγανή πινελιά που ψάχνεις σε κάθε τραπέζι.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη To Mavro Provato (@tomavroprovato) στις

Στα κυρίως το σιγοψημένο αρνάκι φούρνου κερδίζει όλες τις εντυπώσεις

Ένα ακόμα από τα πιο δημοφιλή πιάτα του εστιατορίου είναι το κριθαρώτο λαχανικών και όχι άδικα αφού είναι ένα χορταστικό και ελαφρύ, γεμάτο αρώματα πιάτο. Ωστόσο, η υπογραφή του μαγαζιού έρχεται με το αρνάκι φούρνου το οποίο σιγοψήνεται σε αλάτι και λάδι για είκοσι τέσσερις ώρες. Ίσως να είναι το πιο καλομαγειρεμένο κρέας που έχεις φάει, με άρωμα θυμαριού, συνοδευμένο από πατάτες φούρνου και γαμοπίλαφο. Ένα πιάτο που αξίζει να μοιραστείς με την παρέα σου, μιας που μόνη σου δύσκολα θα το φας όλο.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη To Mavro Provato (@tomavroprovato) στις

Στα θαλασσινά τσέκαρε την πατατοσαλάτα με καπνιστό τσίρο

Αν οι επιλογές σου αφορούν τα θαλασσινά, μπορείς να βρεις κι εδώ εξαιρετικές επιλογές στον κατάλογο. Δοκίμασε φρέσκα μύδια αχνιστά, πατατοσαλάτα με καπνιστό τσίρο, φιλέτο σολομού με λαχανικά ή αν θέλεις κάτι πιο χορταστικό επέλεξε τα λιγκουίνι με γαρίδες. Ό,τι και να διαλέξεις είναι γευστικό και προσεγμένο τόσο εμφανισιακά όσο και γευστικά.

Τα κρασιά και το τσίπουρο

Εκτός από τη λίστα κρασιών με εξαιρετικές επιλογές, θα βρεις και επιλεγμένες ετικέτες ούζου και τσίπουρου. Ευχάριστη έκπληξη μας προκάλεσε ότι όλες οι χύμα επιλογές που υπάρχουν στο εστιατόριο είναι πολύ καλής ποιότητας, τόσο σε κρασί όσο και σε τσίπουρο.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη To Mavro Provato (@tomavroprovato) στις

Η αλμυρή τάρτα σοκολάτας και το μιλφέιγ μήλου

Οι πιστοί στην παράδοση θα βρουν στον κατάλογο γιαούρτι με γλυκό του κουταλιού. Εναλλακτικά διάλεξε ανάμεσα σε τάρτα σοκολάτας με αλμυρή καραμέλα ή στο δημοφιλές μιλφέιγ μήλου με σάλτσα καραμέλας.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη To Mavro Provato (@tomavroprovato) στις

Η φιλοξενία και η ευγένεια του προσωπικού είναι κάτι επιπλέον που θα προσέξεις από την αρχή της επίσκεψής σου. Όλοι είναι διατεθειμένοι να σε εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και έτσι, μόλις βρήκες ένα ακόμα εστιατόριο να προσθέσεις στο top5 αγαπημένων εστιατορίων στο κέντρο της Αθήνας.

Η φιλοξενία και η ευγένεια του προσωπικού είναι κάτι επιπλέον που θα προσέξεις από την αρχή της επίσκεψής σου. Όλοι είναι διατεθειμένοι να σε εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και έτσι, μόλις βρήκες ένα ακόμα εστιατόριο να προσθέσεις στο top5 αγαπημένων εστιατορίων στο κέντρο της Αθήνας. Και για αυτούς που είναι στα Βόρεια Προάστεια, υπάρχει και το αδερφάκι του, το Μαύρο Πρόβατο στα Μελίσσια. Περισσότερες πληροφορίες:  Το Μαύρο Πρόβατο του Press Café, Αρριανού 31, Παγκράτι Για Κρατήσεις μέσω e-restaurants.gr (link στην κεντρική μας www.e-restaurants.gr με follow) πατήστε εδώ(να το κάνουμε link χωρίς follow στο https://www.e-restaurants.gr/estiatorio/to-mavro-provato-pagrati) Facebook | Instagram