Όλοι ξέρουμε τι μπορεί ένα ξενύχτι να κάνει στο σώμα, το μυαλό και την ψυχή μας. Παρ’ όλα αυτά όταν έρχεται η Παρασκευή και το κρασί αρχίζει να ρέει άφθονο στο τραπέζι, ένα κοκτέιλ ακόμη δεν θα κάνει τη διαφορά. Τουλάχιστον όχι εκείνη την ώρα.

Αν όμως θέλεις την τέλεια επιδερμίδα, θα πρέπει να απέχεις για λίγο από τα κοκτέιλς και να με ακούσεις προσεκτικά. Έχω άσχημα νέα.

Σύμφωνα με τον δερματολόγο της Victoria Beckham και της Kim Kaardashian, Dr. Lancer, οι επιδράσεις του -πολύ- αλκοόλ στο δέρμα σου μπορούν να διαρκέσουν έως και 30 ημέρες.

Ο Dr. Lancer λέει πως η διατροφή του κάθε ανθρώπου ξυπνά ορμονικές διαταραχές που φαίνονται στην επιδερμίδα σου. Η ζάχαρη (την οποία έχουν τα περισσότερα ποτά, ακόμη και αν δεν είναι κοκτέιλ) είναι εκείνη που το προξενεί στην πραγματικότητα με το να οξύνει το στομάχι σου και να δίνει σήμα στον εγκέφαλο έτσι ώστε να παράξει περισσότερη τεστοστερόνη. Πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία ακμής.

Επιπλέον, ας συμφωνήσουμε πως το αλκοόλ αφυδατώνει το σώμα και την επιδερμίδα. Στερείται το σώμα σου τις βιταμίνες και τις θρεπτικές ουσίες και έτσι μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στο δέρμα σου με την πάροδο των χρόνων. Γι’ αυτό το λόγο πολύ πριν κάνεις οτιδήποτε σε αυτή τη ζωή, είναι πολύ σημαντικό να μπορέσεις να καταλάβεις τι μπορεί να κάνει το αλκοόλ.

Το ξενύχτι στο δέρμα σου Savoir Ville

Αυτό δε σημαίνει βέβαια πως δεν μπορείς να διασκεδάσεις σαν όλους τους άλλους (και λίγο παραπάνω). Δεν είσαι καταδικασμένος έτσι ώστε να μη πίνεις ούτε μια γουλιά επειδή μόνο και μόνο θα βγάλεις μια ρυτίδα ή θα “σπάσεις”. Ο Dr. Lancer παραδέχεται πως οι περισσότεροι διάσημοι δεν πίνουν πάνω από ένα ποτήρι κρασί αν ξέρουν πως χρειάζονται το τέλειο δέρμα για τη δουλειά τους. Αλλά ταυτόχρονα έχουν διατροφολόγους και για αυτή τη δουλειά, όχι μόνο για τα κιλά τους.

Τι μπορείς να κάνεις εσύ για αυτό; Όταν είσαι 2o το σώμα σου θέλει περίπου 3 ώρες να διώξει τις τοξίνες του αλκοόλ. Όταν είσαι 40 θέλει περίπου 33 ώρες. Οπότε, δεν είναι ανάγκη να αγχώνεσαι για το πόσο διαρκή είναι οι συνέπειες του αλκοόλ και άστους να λένε. Να πας για όσα ποτά θέλεις την Παρασκευή (ή και σήμερα) αλλά να θυμάσαι στο ενδιάμεσο να πίνεις αρκετό νερό και την επόμενη μέρα να μην φερθείς άσχημα στο πρόσωπό σου. Κοινώς βάλε μια κρέμα παραπάνω.