Αποζητάς συνεχώς μια αλλαγή. Προσπαθείς μανιωδώς να οργανώσεις σωστά τη μέρα σου, να τηρείς το πρόγραμμα και τους στόχους σου, να αποκτήσεις νέες συνήθειες και γενικά να έχεις συνεχώς κίνητρο για να κάνεις όλα τα παραπάνω. Αλλά αυτό είναι λίγο ουτοπικό.

Η θέληση να βρεις το οποιοδήποτε κίνητρο είναι το κλειδί αλλά έλα που δυστυχώς, καμιά φορά δεν έχουμε τη θέληση να ψάξουμε γι’ αυτό. Μπορεί να προβάλλεις μια δικαιολογία για να μην πας γυμναστήριο, να μην έχεις χρόνο να μαγειρεύεις σωστά και υγιεινά, να κατηγορείς τους άλλους για το πόσο καθυστερείς σε όλες τις υποχρεώσεις σου και ένα σωρό «αναβολές» που είμαι σίγουρη ότι σου έρχονται κατά νου.

Και πώς το πετυχαίνουν όλοι οι υπόλοιποι;

Η αλήθεια είναι πως κανείς δεν πετυχαίνει τα πάντα 100%. Ούτε σημαίνει πως οι άλλοι είναι καλύτεροι από εσένα επειδή μπορεί να είναι πιο οργανωμένοι στη ζωή τους. Έχουν απλώς ένα πολύ απλό –αλλά λειτουργικό- τρικ για να πετυχαίνουν αυτό που θέλουν.

Χτίζουν νέες συνήθειες διπλά στις παλιές

Σκέψου πως έχεις μία συνταγή μπροστά σου. Η βάση περιέχει ορισμένα υλικά που θα τα αγοράσεις ούτως ή άλλως. Αυτό που θα διαφέρει, είναι το σιρόπι, η γέμιση ή οτιδήποτε άλλο χρησιμοποιήσει ο καθένας.

Σκέψου τώρα πως έχεις ήδη μία συνήθεια την οποία πραγματοποιείς καθημερινά. Δίπλα σε αυτή τη σταθερή συνήθεια θα προσπαθήσεις να ταιριάξεις μία καινούργια –όπως με τα νέα υλικά που θα πρόσθετες σε κάποια συνταγή.

5 καθημερινές συνήθειες που επιβαρύνουν τη σπονδυλική σου στήλη
To Vogue or Bust

Θέσε ένα στόχο και πλαισίωσε τον με κάτι που κάνεις συχνά

Μπορεί να «απορρίπτεις» συνεχώς τη στοίβα με τα πιάτα στο νεροχύτη σου αλλά κάποια στιγμή θα αναγκαστείς να τα πλύνεις. Κάνε το ακούγοντας την αγαπημένη σου μουσική. Ή βλέποντας μια σειρά στο Netflix. Πίστεψε με, δεν θα καταλάβεις καν πως έπλενες πιάτα τόση ώρα.

Θέλεις να είσαι πιο οργανωμένη, πιο συνεπής αλλά δεν τα καταφέρνεις συχνά. Γράψε τις υποχρεώσεις σου. Φτιάξε ένα πρόγραμμα της εβδομάδας σου με το τι έχεις να κάνεις. Μπορεί να μην είναι απόλυτα ακριβές αλλά θα έχεις ένα πλάνο. Ακόμα κι αν δεν σου αρέσει να γράφεις, κάνε σημειώσεις στο κινητό σου ή κάνε ηχογραφήσεις. Λιγότερο χρονοβόρο και ακόμα πιο άμεσο.

Αναζητάς ένα νέο χόμπι αλλά στην πορεία βαριέσαι να το ξεκινήσεις. Πάρε μία φίλη σου μαζί. Τι καλύτερο από το να είσαι μαζί με κάποιον που ήδη γνωρίζεις σε κάτι που πρόκειται να ανακαλύψετε; Θα περνάς καλά μαθαίνοντας κάτι καινούριο.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι να μην κάνεις κάτι και πιστεύω πως αν δεν τους βρεις, τότε θα τους δημιουργήσεις. Θα βρεθεί όμως και ένας λόγος για να το κάνεις. Πάρε το μέρος του. Μπορεί να μην σου αρέσει στην αρχή. Αλλά σίγουρα θα ευχαριστείς τον εαυτό σου αργότερα.

Featured image: MyDomaine