Όταν ξυπνάς το πρωί, ο οργανισμός σου είναι σχεδόν καθαρός. Έχοντας κοιμηθεί για τουλάχιστον 8 ώρες, το σώμα περνάει, αυτόματα, σε μια κατάσταση επιδιόρθωσης μέσω της αποτοξίνωσης και της ανάπτυξης των ιστών. Για παράδειγμα, επαναρυθμίζονται οι σωματικές σου διαδικασίες καθώς, ακόμη, το σάκχαρο και οι ορμόνες ισορροπούν. Αυτά είναι μόνο λίγα από τα θετικά που συμβαίνουν στον οργανισμό σου κάθε πρωί.

Τι πίνεις, όμως, εσύ όταν ξυπνάς; Μεγάλο είναι το ποσοστό που προτιμάει να πιει καφέ. Άλλοι πάλι, ξεκινούν τη μέρα τους με κάποια συμπληρώματα ή με νερό.

Παρακάτω τρεις διατροφολόγοι μας δίνουν τα tips τους για να προετοιμάσουμε το σώμα μας για μια καλή μέρα.

Ένα ποτήρι ζεστό νερό με λεμόνι + ένα θρεπτικό πρωινό

Ποιό είναι το καλύτερο ρόφημα που πρέπει να πιεις με το που ξυπνήσεις;
Pinterest

Η Keri Glassman προτείνει να ξεκινάει η μέρα μας με αυτό τον τρόπο. Tο λεμόνι βοηθάει στη πέψη και την αποτοξίνωση. Επίσης, καταναλώνοντας νερό με λεμόνι περιορίζεται η όρεξή μας και νιώθουμε την αίσθηση κορεσμού.

Έπειτα, συμβουλεύει να τρώμε ένα γερό και θρεπτικό πρωινό, το οποίο καλό θα είναι, να περιέχει πρωτεΐνες, υγιή λίπη και φυτικές ίνες. Ένα μεγάλο smoothie, με όλα αυτά μαζί, θα ήταν το ιδανικό.

Φυσικό μεταλλικό νερό + την αγαπημένη σας συνήθεια

Ποιό είναι το καλύτερο ρόφημα που πρέπει να πιεις με το που ξυπνήσεις;
Pinterest

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνεις το πρωί, σύμφωνα με τη Danielle Duboise, είναι να πιεις φυσικό μεταλλικό νερό. Βοηθάει στην αφύπνιση όλων των συστημάτων του σώματος και στην ουσία καθαρίζει ό, τι έχει απομείνει στον οργανισμό σου από τη προηγούμενη μέρα.

Αφού το κάνεις αυτό, σειρά έχει να καθιερώσεις μια συνήθεια που θα σε κάνει χαρούμενο. Για παράδειγμα, να πιεις ένα φλυτζάνι καφέ. Κάνοντας μια “ιεροτελεστία”, καθημερινά, που σε χαροποιεί, θα σε κάνει να αισθανθείς ηρεμία και χαλάρωση, και έτσι θα ξεκινάς με όρεξη τη μέρα σου.

Ευγνωμοσύνη + ζεστό νερό με λεμόνι και χλωροφύλλη

glass of water with lemon on the wooden table
namasteatheart

Η Melissa Wood Tepperberg μας απαγορεύει να ακουμπάμε το κινητό μας ή να κάνουμε οτιδήποτε άλλο με το που ξυπνάμε και αντ’ αυτού,  μας παρακινεί να λέμε, πάντα, φωναχτά, κάτι για το οποίο νιώθουμε ευγνωμοσύνη.

Το επόμενο βήμα είναι να πάμε στη κουζίνα μας και να πιούμε ένα ποτήρι με ζεστό νερό και λεμόνι. Εναλλακτική πρόταση είναι να προσθέσουμε και μία δόση από συμπλήρωμα χλωροφύλλης μέσα. Το ρόφημα αυτό αποτελεί την ιδανική λύση για τη σωστή λειτουργία του εντέρου.