Η Αγγελική Παπαευσταθίου μόλις εισέρχεται στον χώρο της μόδας και το design ιδιαίτερων πολύχρωμων τσαντών εμπνευσμένες από τις κουρελούδες που βλέπουμε στα ελληνικά νησιά. Σαν καινούργια σχεδιάστρια, δοκιμάζει τις ιδέες και την φαντασία της σε μια εποχή που δύσκολα ξεκινάς κάτι δημιουργικό. Με μια πρωτότυπη ιδέα, η Αγγελική κερδίζει τις εντυπώσεις όλων μας και παίζοντας με υφάσματα, patterns και χρώματα, μην χάνοντας φυσικά, το ελληνικό στοιχείο. Καλωσορίζουμε την καλοκαιρινή της συλλογή και παρακάτω, μαθαίνουμε μερικά βασικά πράγματα για αυτήν.

Το καλοκαιρι πρεπει να σε βρει με μια Ange στο χερι savoir ville (1)

Σε μια εποχή που σχεδόν κανείς δεν κυνηγά τα όνειρα του και διαλέγουν ένα πιο σίγουρο μονοπάτι τι σε ώθησε στο να δημιουργήσεις την δική σου σειρά τσαντών; “Έχοντας κάνει σπουδές στον χώρο του interior design, το αβέβαιο μέλλον είναι αναπόφευκτο και η σταθερή δουλειά  δύσκολη στην Ελλάδα. Με το σκεπτικό αυτό, αποφάσισα να προχωρήσω το χόμπι μου και να εξωτερικεύσω τις ιδέες μου με την ελπίδα ότι θα αρέσουν!”

Ήθελες από πάντα να ασχοληθείς με την μόδα;Πάντα με ενδιέφερε η μόδα και μου άρεσε να διαβάζω και να ενημερώνομαι. Παρόλα αυτά, πολύ πρόσφατα αποφάσισα να ασχοληθώ με το αντικείμενο αυτό, και πιο συγκεκριμένα με τον σχεδιασμό τσάντας.”

Μέσα από την καλοκαιρινή συλλογή σου, μας δείχνεις έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα. Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο κομμάτι του εαυτού σου που βγαίνει λίγο περισσότερο στα σχέδιά σου; “Σε σύγκριση με την προσωπικότητα μου που είναι πιο κλειστή, στις τσάντες “Αnge” εξωτερικευω την δημιουργικότητα και τις ιδέες μου.”

Το καλοκαιρι πρεπει να σε βρει με μια Ange στο χερι savoir ville (2)

Αν θεωρούσαμε πως παίρνεις έμπνευση από κάτι συγκεκριμένο, τι θα ήταν αυτό; “Σίγουρα η έμπνευση της καλοκαιρινής αυτής συλλογής είναι από το ελληνικό καλοκαίρι και τα νησιά, από όπου ξεκίνησαν και οι πρώτες ιδέες για την δημιουργία συλλογής.”

Τα υλικά που χρησιμοποιείς δεν είναι και τόσο πολυφορεμένα στον χώρο της μόδας. Πώς τα επέλεξες; “H επιλογή του αρχικού και κεντρικού υλικού, της κουρελούς, έγινε πριν 4 χρόνια όπου είδα στο νησί καταγωγής μου, στην Κάλυμνο, μια τσάντα από κουρελού. Δεν μου άρεσε απόλυτα και ένιωθα πως κάτι λείπει. Έτσι ξεκίνησε η ιδέα του να προστεθούν φλοράλ υφάσματα, κρόσσια και pompoms. Φέτος, άσχετα με τις τάσεις μόδας που αλλάζουν συνέχεια,  συνειδητοποίησα πως η κουρελού είναι μια παράδοση διαχρονική. Οι καλοκαιρινές τσάντες πάντα ξεφεύγουν από τα πλαίσια των τάσεων!”

Θέλω να μου παρουσιάσεις το ιδανικό all day look για σένα, κρατώντας φυσικά, μια από τις τσάντες σου; “Το ιδανικό καλοκαιρινό all day look για μένα αποτελείται κυρίως από μονόχρωμα ρούχα η denim. Ιδανικά ένα ψηλόμεσο Jean σορτς, μονόχρωμο τοπ, εσπαντρίγιες και μια πολύχρωμη τσάντα Ange εννοείται!”

Το καλοκαιρι πρεπει να σε βρει με μια Ange στο χερι savoir ville (3)

Πιστεύεις πως η συλλογή σου είναι κάτι προσιτό σε όλους και μπορεί να ταιριάξει με τα περισσότερα στυλ; “Πιστεύω πως η συλλογή είναι προσιτή σε όλους. Ταιριάζει σε όλα τα στυλ με ποικιλία σχεδίων, μονόχρωμες, πολύχρωμες και εξυπηρετούν όλες τις ηλικίες και διάθεσης!”

Αν μπορούσες να πεις ένα πράγμα σε κάθε κοπέλα εκεί έξω, τι θα ήταν αυτό; “Θα έλεγα πως η πιο απλή είναι συνήθως η καλύτερη επιλογή!”

Το καλοκαιρι πρεπει να σε βρει με μια Ange στο χερι savoir ville (6)

Τις τσάντες της Ange Handmade Goods μπορούμε να τις βρούμε facebook, στο instagram και στα καταστήματα Street Shirt (Athens Metro Mall), So Chic (Αγίου Ιωάννη και Αρτέμιδος 1) Γλυφάδα και “Kirkh” Διονυσίου Αρεοπαγίτου 6.