Λίγο οι πολύπλευρες και πολυδιάστατες προσωπικές δυσκολίες, λίγο η πανδημία που τα τελευταία 2 χρόνια μας έχει καταπιέσει σε πολλές πλευρές και τομείς, το σίγουρο είναι πως τολμάμε πιο εύκολα την αλλαγή.

Βασικός παράγοντας στην beauty κοινότητα είναι πλέον το TikTok, το οποίο μας εθίζει σε νέα trends που υπό άλλες συνθήκες δε θα σκεφτόμασταν καν. Ένα από αυτά είναι και το “Jellyfish cut” που είδαμε να υιοθετεί με επιτυχία η iconic Nicole Kidman στην τελευταία της φωτογράφηση.

Τι είναι όμως το Jellyfish cut;

Αποτελείται από ένα hairstyle όπου έχουμε μακριά μαλλιά και δύο μεγάλες τούφες μπροστά να ξεχωρίζουν οι οποίες είναι εμφανώς πιο κοντές και αγκαλιάζουν το πρόσωπο, ενώ αναδεικνύουν περισσότερο τα χαρακτηριστικά του.

Μπορεί να δείχνει πως τα μαλλιά αποτελούνται από δύο επίπεδα, ωστόσο στην πραγματικότητα δημιουργούνται ανάλαφρα και διακριτικά layers που δίνουν extra κίνηση και άλλο attitude.

Είναι μια παραλλαγή του τολμηρού mullet, που παρόλο που πολλές φοβούνται πως θυμίζει χταπόδι, στην πραγματικότητα αυτή η έντονη εναλλαγή μήκους θυμίζει τα ιδιαίτερα θαλάσσια πλάσματα: τα jellyfish.

Επίσης, είναι σημαντικό να θυμάσαι πως όπως και σε κάθε άλλο κούρεμα που σκέφτεσαι κατά καιρούς να τολμήσεις, έτσι και με αυτό πρέπει να λάβεις υπόψιν σου τα χαρακτηριστικά και το σχήμα του προσώπου, ώστε να το προσαρμόσεις με τέτοιο τρόπο που να κολακεύει και να αναδεικνύει τα δυνατά σου σημεία.

Άρα, αν έχεις στρογγυλό πρόσωπο καλό είναι να προτιμήσεις τα πιο μακριά layers για να δώσουν την εντύπωση ενός πιο μακρού προσώπου, ενώ τα για τετραγωνισμένο σχήμα με έντονο το σαγόνι, καλό είναι να είναι παράλληλα για να μην το τονίσει παραπάνω από όσο θέλουμε.

Τέλος, ταιριάζει σε πολλά είδη μαλλιών είτε είναι ίσια είτε λίγο πιο σπαστά ή ακόμη και σγουρά, αρκεί να χρησιμοποιήσεις τα κατάλληλα προϊόντα και να τα τιθασεύσεις για να δώσουν το attitude που επιθυμείς.

Και παρόλο που θυμίζει όλο το concept της φωτογράφησης σε συνδυασμό με το ιδιαίτερο styling που μας ενέπνευσε κάτι από 90s, όπως είπε και η Nicole Kidman, η GenZ έχει να δώσει πολλά trends και έχει να επηρεάσει πολύ ακόμα την beauty και fashion κοινότητα.