Μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιλέξεις το σωστό γαμήλιο δώρο. Υπάρχουν σχεδόν ατελείωτες επιλογές εκεί έξω, οι οποίες μπορεί να κάνουν αρκετά δύσκολη την εύρεση του ιδανικού δώρου. Ωστόσο, μια σίγουρη επιλογή είναι, ένα μαντεμένιο τηγάνι που θα διαρκέσει όσο κι ευχές: για πάντα.

Τα μαντεμένια τηγάνια είναι απίστευτα δημοφιλή επειδή είναι χρηστικά, ανθεκτικά, ευέλικτα και με απίστευτη διάρκεια ζωής. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, χρίζουν ένα καλό μαντεμένιο τηγάνι, σε ένα ασυναγώνιστο γαμήλιο δώρο, που είναι βέβαιο, ότι οι παραλήπτες του, θα αγαπήσουν και θα χρησιμοποιούν για τα επόμενα χρόνια.

Γιατί είναι το ιδανικό δώρο

Πριν πάμε σε μερικά από τα καλύτερα μαντεμένια τηγάνια που μπορείς να αγοράσεις, πρέπει πρώτα να αναλύσουμε τους λόγους που τα εντάσσουν στα ιδανικά γαμήλια δώρα.

Τα μαντεμένια μαγειρικά σκεύη, έχουν πολλά πλεονεκτήματα αλλά το πιο εντυπωσιακό από όλα είναι η αντοχή τους. Τα μαντεμένια τηγάνια διαρκούν για πάντα, αρκεί να έχουν την κατάλληλη φροντίδα και να χρησιμοποιούνται όσο πιο συχνά γίνεται. Ενώ σε βάθος του χρόνου μπορούν να εξελιχθούν σε οικογενειακά κειμήλια. Πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να έχουν μαντεμένια σκεύη που χρησιμοποιούσαν οι παππούδες τους.

Τα μαντεμένια σκεύη, δεν γρατζουνίζονται, δεν λυγίζουν ούτε ραγίζουν όταν τα φροντίζεις και τα χρησιμοποιείς σωστά. Ακόμα και στην περίπτωση που αφεθούν για καιρό σε μέρη με υγρασία, χωρίς καμία φροντίδα και εμφανίσουν σημάδια οξείδωσης, ο καθαρισμός τους είναι αρκετά εύκολος.

Οι κατσαρόλες και τα τηγάνια τείνουν να δέχονται “κακομεταχείριση” στην κουζίνα. Το να κάνεις στο ζευγάρι ένα δώρο που ξέρεις ότι πιθανότατα θα έχει για όλη του τη ζωή είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείξεις την αγάπη και την εκτίμησή σου για εκείνους.

Ακολουθώντας την παραπάνω ιδέα, ο άλλος σημαντικός λόγος που πρέπει να επιλέξεις το καλύτερο μαντεμένιο τηγάνι ως γαμήλιο δώρο είναι επειδή, σε αντίθεση με τα κοινά τηγάνια που διατίθενται στην αγορά, έχουν την ικανότητα να αντέχουν σχεδόν σε οποιαδήποτε θερμοκρασία.

Είναι βολικό γιατί σημαίνει ότι το ζευγάρι θα μπορεί να μαγειρέψει όποιο φαγητό θέλει, σε οποιαδήποτε εστία (ακόμα και στα κάρβουνα ή απευθείας σε υπαίθρια φωτιά) χωρίς καμία ανησυχία. Η δυνατότητα αυτή τα κάνει ιδανικά για κάθε μάγειρα, ανεξάρτητα από την εμπειρία που έχει.

Επιπλέον, όσο πιο συχνά χρησιμοποιούνται τα τηγάνια, απορροφούν διαφορετικές γεύσεις και ενισχύουν το seasoning τους, κάτι που τα κάνει να γίνονται ακόμα καλύτερα με την πάροδο του χρόνου. Έχετε κατα νου, κανένα άλλο δώρο που να έχει αυτή την ιδιότητα;

Πώς θα επιλέξεις το σωστό μαντεμένιο σκεύος

Ενώ τα περισσότερα μαντεμένια τηγάνια είναι συμπαγή, όπως συμβαίνει με κάθε είδος, κάποια ξεχωρίζουν και είναι καλύτερα από άλλα, ενώ παίζει ιδιαίτερο ρόλο και το αν είναι seasoned και έτοιμα για χρήση ή αν χρειάζονται κάποια διαδικασία πριν τα χρησιμοποιήσει κάποιος για πρώτη φορά.

Είναι προτιμότερο να επιλέξεις ένα μαντεμένιο σκεύος που δεν θα δυσκολέψει τον παραλήπτη του, που θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει αμέσως χωρίς να χρειαστεί να ακολουθήσει τη διαδικασία του seasoning. Οι πλέον δημοφιλείς κι αξιόπιστες εταιρίες που κατασκευάζουν μαντεμένια μαγειρικά σκεύη, τα διαθέτουν αποκλειστικά και μόνο seasoned και έτοιμα προς χρήση.

Τα Lodge που ξεχωρίσαμε:

Η Lodge, δεν χρειάζεται συστάσεις. Ιδιαίτερα δημοφιλής, κατασκευάζει μαντεμένια σκεύη από το 1896 στο Tennessee (USA), ποιοτικά και ανθεκτικά, τα σκεύη της Lodge είναι μια value for money επιλογή, που θα εντυπωσιάσει όποιον τα βάλει στην κουζίνα του, από την πρώτη κιόλας φορά!

Όλα τα μαντεμένια σκεύη της Lodge, είναι ανθεκτικά και ξεχωρίζουν για την απίστευτη ευελιξία τους. Τα μαντεμένια της τηγάνια, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιαδήποτε εστία, στον φούρνο, απευθείας πάνω στα κάρβουνα ή σε μια υπαίθρια φωτιά. Αυτό όχι μόνο σημαίνει ότι είναι ένα δώρο που θα χρησιμοποιηθεί πολύ, αλλά διασφαλίζει επίσης ότι οι παραλήπτες θα το χρησιμοποιούν ξανά και ξανά.

Αυτό είναι ένα υπέροχο δώρο για άτομα που τους αρέσει η μαγειρική, αλλά είναι επίσης τέλειο για όσους περνούν πολύ χρόνο στη φύση και απολαμβάνουν τη μαγειρική στην ύπαιθρο.

Μαντεμένιο Τηγάνι 30εκ. Lodge L10SK3

Το τέλειο σκεύος για οικογενειακά δείπνα. Για ψητές μπριζόλες, κοτόπουλο ή λαχταριστά κοκκινιστά κεφτεδάκια. Παρέχει εξαιρετική κατανομή & διατήρηση θερμότητας για υγιεινό, σωστό και ομοιόμορφο μαγείρεμα. Με 100% φυσική αντικολλητική επίστρωση (seasoning) και έτοιμο για χρήση. Ιδανικό για να μαγειρέψει κανείς αξέχαστες γεύσεις, για γενιές.

Μαντεμένιο Τηγάνι 33εκ. Lodge L12SK3

Ζήσε την απόλυτη εμπειρία μαγειρέματος με το μαντεμένιο τηγάνι 33.66 εκ. της Lodge, που συνδυάζει την ομοιόμορφη κατανομή θερμότητας με τη μεγάλη χωρητικότητα μαγειρέματος. Δημιούργησε νόστιμα και υγιεινά φαγητά για οποιαδήποτε συγκέντρωση και κατάπληξε τους καλεσμένους σου.

Μαντεμένιο Τηγάνι Lodge Blacklock Collection BL39SK

Με λεπτό, ελαφρύ σχεδιασμό και τρεις στρώσεις seasoning για φυσικό, αντικολλητικό αποτέλεσμα. Προσδίδει εξαιρετική γεύση στο φαγητό και είναι ακόμα πιο εύκολο στον καθαρισμό.

Μαντεμένιο Τηγάνι Grill Lodge Blacklock Collection BL65GP

Ψήσε τα πιο νόστιμα steaks που έχεις δοκιμάσει ποτέ, ζουμερό κοτόπουλο ή για μια πιο υγιεινή επιλογή όπως το ψήσιμο λαχανικών. Με λεπτό, ελαφρύ σχεδιασμό και τρεις στρώσεις seasoning για φυσικό, αντικολλητικό αποτέλεσμα. Προσδίδει εξαιρετική γεύση στο φαγητό και είναι ακόμα πιο εύκολο στον καθαρισμό.

Τα Finex που ξεχωρίσαμε: 

Η Finex με έδρα το Portland (USA), αποτελείται από μια μικρή ομάδα τεχνιτών, μαγείρων και σχεδιαστών, αφοσιωμένων στην κατασκευή μαγειρικών σκευών που αντέxουν στη δοκιμασία του χρόνου και περνούν από γενιά σε γενιά. Σίγουρα ένα από τα πιο ακριβά brands, με σκεύη μαγειρικής που αξίζουν περισσότερο από την τιμή τους, καθώς τα τηγάνια της Finex θεωρούνται από τα καλύτερα μαντεμένια τηγάνια στη Γη.

Κατασκευασμένα από χυτοσίδηρο υψηλότερης ποιότητας, διαρκούν για πάντα (ακόμη και με καθημερινή χρήση) και έχουν μια καθαρή, ελκυστική εμφάνιση με vintage σχεδιασμό, που θυμίζει παλαιότερα τηγάνια.

Είναι όλα seasoned στο χέρι και έτοιμα για χρήση, λεπτομερώς γυαλισμένα και με υπέροχη αντικολλητική επιφάνεια μαγειρέματος. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά τα καθιστούν από τα πιο αριστοκρατικά γαμήλια δώρα. Εάν θέλετε να είστε 100% σίγουροι για την αγορά του τηγανιού σας, αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να το κάνετε, αφού δεν υπάρχει τίποτα εκεί έξω που να μπορεί να συναγωνιστεί την ποιότητα και την εμφάνισή τους.

Μαντεμένιο Τηγάνι 25εκ. Με Καπάκι Finex SL10-10001

Εξαιρετικό για το ψήσιμο καλαμποκιού, τάρτας ή κέικ. Ιδανικό για όλες τις εστίες μαγειρέματος, για τον φούρνο, τη σχάρα —ακόμα και πάνω από τα κάρβουνα — το μαντεμένιο τηγάνι της FINEX είναι ένα αξιόπιστο βασικό εργαλείο κουζίνας που θα κρατήσει για γενιές. Με καπάκι για μεγαλύτερο έλεγχο και ποικιλία στη μαγειρική.

Μαντεμένιο Τηγάνι Grill FINEX G12-10002

Με γνήσιες πλευρές grill, για ακόμα καλύτερα σημάδια θωρακίσματος, σε όποια εστία και να ψήνεις. Ιδανικό για μπριζόλες, παϊδάκια και σολομό.

Το μαντεμένιο σκεύος είναι ένα δώρο που δεν μπορεί να πάει λάθος.