Μήπως να σταματήσουμε να ζητάμε feedback από τους άλλους;

Μήπως να σταματήσουμε να ζητάμε feedback από τους άλλους;

Δεν είναι τόσο ωφέλιμο τελικά

Το feedback  ίσως αποτελεί τάση για την επιτυχία κάποιου. Κι όμως. Υπάρχουν κάποιοι λόγοι που θα σε πείσουν πώς δεν το χρειάζεσαι όσο νομίζεις.

Ίσως σε έχουν πείσει πως το feedback είναι απαραίτητο στοιχείο για να προχωρήσεις και να εξελιχθείς στην καριέρα σου. Και πράγματι, όταν είσαι στο ξεκίνημα της τελευταίας, πιθανόν να το χρειάζεσαι περισσότερο. Στην πραγματικότητα όμως, η ανατροφοδότηση που θα λάβεις κρύβει ένα μυστικό. Σε κάνει να κοιτάξεις πίσω.

Όταν βρίσκεσαι σε μια καριέρα, σχετικά με οποιοδήποτε αντικείμενο και  οποιοδήποτε στόχο, το να κοιτάς πίσω μπορεί να σου κοστίσει πολύτιμο χρόνο. Ακόμη και αν το feedback έχει τον καλύτερο δυνατό σκοπό, σε βάζει στη διαδικασία να πας πίσω, να δεις τα λάθη σου και ουσιαστικά να σταθείς ως κριτής του εαυτού σου. Το να φέρνεις κατά νου τα λάθη σου μπορούν να σε γεμίσουν άγος και να παίξουν αρνητικό ρόλο στην μετέπειτα αποδοτικότητα σου. Κι αυτό, το επιβεβαιώνουν έρευνες,  στις οποίες αποδεικνύεται  πως το feedback δεν βοηθά όσο νομίζουμε στην πρόοδο μας.

Αν από την άλλη, συγκρίνεις το feedback με τη συμβουλή, η τελευταία κερδίζει σημαντικό έδαφος. Ακριβώς επειδή αυτή αποβλέπει στο μέλλον. Στο πώς μπορείς να γίνεις καλύτερος, να βελτιώσεις όσα έκανες λάθος και να κάνεις σημαντικά βήματα μέσα από αυτό. Την επόμενη φορά λοιπόν που θέλεις να μάθεις πως μπορείς να προοδεύσεις, ζήτα συμβουλές. Και υπάρχουν 4 τρόποι να το κάνεις αποτελεσματικά:

1. Προσδιόρισε το είδος της συμβουλής που αποζητάς

Σκέψου τι συμβουλή χρειάζεται να ακούσεις, με απλά λόγια. Για παράδειγμα, χρειάζεσαι συγκεκριμένη μέθοδο για να βελτιώσεις τα social skills σου ή μήπως θέλεις εναλλακτικές λύσεις για να οργανώνεις καλύτερα τις προθεσμίες σου; Πρέπει να έχεις καθορίσει τι είναι αυτό που ζητάς ώστε να λάβεις και όσο το δυνατόν πιο εμπεριστατωμένη συμβουλή.

2. Πάρε την πρωτοβουλία να ρωτήσεις πρώτη

Δείξε τους τον τρόπο που θέλεις να κινηθούν απέναντι σου. Αν μόλις τελείωσες μία απαιτητική παρουσίαση, αντί να ρωτήσεις "πώς τα πήγα", ρώτησε "τι θα μπορούσα να κάνω καλύτερα την επόμενη φορά;" Η πρώτη ερώτηση θα αποτελούσε feedback το οποίο θα εστίαζε ίσως και σε αρνητικά της παρουσίασης σου. Η δεύτερη ωστόσο που εκφράζει τη συμβουλή, ακόμη και αν περιείχε αρνητικά, θα τα μετέτρεπε σε ευκαιρίες για βελτίωση.

3.Κάνε περισσότερες ερωτήσεις

Αν κάποιος σου κάνει κάποιο θετικό για παράδειγμα σχόλιο, μην σταματήσεις την κουβέντα στο ότι "τα πήγες καλά". Δεν τίθεται θέμα αλαζονείας αλλά αντίθετα, θα μπορέσεις να εξακριβώσεις τι είναι αυτό που άρεσε και αν αξίζει να το συνεχίσεις ή να το αλλάξεις στο μέλλον.

4. Ρώτησε το σωστό άτομο

Τελευταίο και κυριότερο. Όταν αναζητάς κάτι, ίσως έχεις την ανάγκη να πάρεις πολλές απόψεις. Αυτή η ποικιλία όμως μόνο να σε συγχύσει καταφέρνει. Είναι προτιμότερο λοιπόν να περιορίσεις τον αριθμό των ατόμων που θες να λάβεις τις αντίστοιχες συμβουλές. Συνήθως, μπορεί να απευθυνθείς σε οικείους σου όπου εκεί, δεν υπάρχει μεγάλη αντικειμενικότητα. Προτίμησε κάποιον εξειδικευμένο στο κομμάτι στο οποίο αναζητάς μία καθοδήγηση. Για παράδειγμα, αν φτιάχνεις το βιογραφικό σου, αντί να πεις "πώς σας φαίνεται", ρώτησε "κατά πόσο αντικατοπτρίζει τις ικανότητες/εμπειρία μου ;"

Το κλειδί είναι να εστιάσεις στο πως μπορείς να βελτιωθείς και όχι στο πώς να αποσπάσεις σχόλια θετικά μεν, μη εποικοδομητικά δε.

featured photo: @kirillvasilevcom
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.