Λίγο μόλις καιρό μετά την εβδομάδα μόδας στο Παρίσι, λαμβάνουμε στο mail μας το editorial μόδας του Νικόλα Αριστείδου. Ο φωτογράφος με τη βοήθεια του μοντέλου, Αγγελικής Τσιόνου, καταφέρνει να μεταφέρει στις φωτογραφίες του το γαλλικό αστικό τοπίο.

Ο Νικόλας και η Αγγελική είναι δύο Έλληνες, οι οποίου ζουν και εργάζονται στο Παρίσι, όντας δραστήριοι στον χώρο της μόδας. Μιλήσαμε με τον Νικόλα για το πώς είναι το να ασχολείται κανείς με τον ανταγωνιστικό αυτό κλάδο στη γαλλική πρωτεύουσα.

Πόσα χρόνια μένεις στο Παρίσι και πώς προέκυψε για σένα;

Μένω στο Παρίσι εδώ και 15 χρόνια, η μητέρα μου είναι Γαλλίδα κι είχα οικογένεια εδώ. Πήγα στο ελληνογαλλικό σχολείο της Αθήνας και μετακόμισα στο Παρίσι για να σπουδάσω ψηφιακές τέχνες στη Σορβόννη. Έκανα τα πρώτα μου βήματα εδώ και εξελίσσοντας το επάγγελμα μου… έμεινα !

oat (ba&sh). Sweater (La Redoute). Pants (Georges Rech). Earrings and brooch (Shourouk).
Coat (ba&sh). Sweater (La Redoute). Pants (Georges Rech). Earrings and brooch (Shourouk).

Πόσο εύκολο είναι να είσαι φωτογράφος μόδας σε μια πόλη που θεωρείται “μητρόπολη” της μόδας παγκοσμίως;

Στο Παρίσι είναι φαινομενικά εύκολο να δουλέψεις σε νέα projects γιατί είναι αλήθεια πως ως μητρόπολη της μόδας, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες. Παρ´όλα αυτά η βασική δυσκολία είναι ο μεγάλος ανταγωνισμός, ειδικά στη φωτογραφία όπου για να ξεχωρίσεις πρέπει να έχεις ένα πολύ προσωπικό ύφος, μια δικιά σου φωνή και ένα vision. Ο κύκλος είναι πολύ μικρός και δεν μπαίνεις εύκολα μέσα σε αυτό. Ένας φωτογράφος σε αυτήν την πόλη πρέπει να ανανεώνεται και να καινοτομεί, να αναθεωρεί τα standard του.

Parka (Galeries Lafayette). Suit (The Kooples). Cap (Asos). Bag (D’Estrëe).
Parka (Galeries Lafayette). Suit (The Kooples). Cap (Asos). Bag (D’Estrëe).

Διάβασε τη συνέχεια εδώ.

featured image: el.ozonweb.com