Τα τελευταία χρόνια είναι αρκετά τα brands τα οποία όχι μόνο συμπλέουν με την οικολογία, αλλά γεννούν και δημιουργίες οι οποίες μπορούν κυριολεκτικά να κάνουν την αλλαγή.

Είναι γνωστό πως η κατανάλωση πλαστικού, η κλιματική αλλαγή και η αποψίλωση των δασών είναι κάποια από τα βασικά προβλήματα, που φυσικά απαιτούν άμεση λύση.

Επιπλέον, τα πλαστικά απόβλητα αποτελούν επίσης ένα μεγάλο πρόβλημα για τον πλανήτη. Για αυτούς τους λόγους είναι αυτονόητο, ότι όλοι μας πρέπει να αποφεύγουμε όσο και όπου μπορούμε τη χρήση πλαστικών καθώς και αντικειμένων μιας χρήσης.

Πόσο εύκολο είναι όμως αυτό από τη στιγμή που αυτά τα αντικείμενα είναι τόσα πολλά και βρίσκονται παντού στην καθημερινότητά μας;

Εμείς ανακαλύψαμε το ελληνικό eco brand Κaran Collection που θα σε κάνει να θελήσεις και εσύ να κάνεις ένα βήμα προς έναν πιο οικολογικό τρόπο ζωής. Εδώ θα δεις τα δικά μας αγαπημένα προϊόντα, φτιαγμένα από μπαμπού, τα οποία είναι ιδανικά για να ξεκινήσεις και εσύ να συνεισφέρεις στη σταδιακή απελευθέρωση του πλανήτη από την αλόγιστη συσσώρευση πλαστικού.

Γιατί μπαμπού όμως;

Η επιλογή του μπαμπού δεν είναι τυχαία. Το μπαμπού είναι ένα αειθαλές φυτό με ξυλώδη κορμό το οποίο αναπτύσσεται γρήγορα και το ύψος τους κυμαίνεται από 5 έως 10 εκατοστά. Είναι τρομερά ανθεκτικό σε αντίξοες συνθήκες, είναι 100% αειφόρο & αποικοδομήσιμο.

Το μπαμπού θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι ένα από τα θαύματα της φύσης. Αναπτύσσεται και ανανεώνεται με μεγάλη ταχύτητα, χωρίς τη χρήση λιπασμάτων και φαρμάκων λόγω των εγγενών ιδιοτήτων του. Οι εφαρμογές του μπαμπού μοιάζουν να μην έχουν τέλος, αφού μπορείς να φτιάξεις σχεδόν τα πάντα από αυτό το φαινομενικά απλό φυτό.

Τα προϊόντα του ελληνικού eco brand Karan Collection που μπορείς να βάλεις τώρα στη ζωή σου

Karan Bamboo Οικολογικά Καλαμάκια από Μπαμπού, 10 τεμάχια με Πουγκί Μεταφοράς & Βούρτσα Καθαρισμού

Το ελληνικό eco brand που μας έχει ενθουσιάσει
Καλαμάκια μπαμπού

Μπορεί τα πλαστικά καλαμάκια να έχουν καταργηθεί και σιγά σιγά να αποσύρονται από την αγορά αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να σταματήσεις να απολαμβάνεις τον αγαπημένο σου καφέ.

Τα καλαμάκια bamboo της Κaran θα τα παραλάβεις μαζί με τη θήκη μεταφοράς τους, από φυσικό, 100% βιοδιασπώμενο λινό ύφασμα για εύκολη μεταφορά και με τη βούρτσα καθαρισμού για υγιεινή χρήση και καθαρισμό.

Οικολογικό Σετ 11 Πινέλων Μακιγιάζ από Μπαμπού

Το ελληνικό eco brand που μας έχει ενθουσιάσει
Σετ μακιγιάζ

Μπορείς να ακούς συνέχεια τον όρο clean beauty αλλά μάθε πως δεν αφορά μόνο τα αμιγώς beauty προϊόντα, όπως κραγιόν, σκιές ματιών κ.λπ. Εάν είσαι αποφασισμένη να κάνεις το μακιγιάζ σου πιο “πράσινο” αυτό το σετ πινέλων είναι το ιδανικό.

Παρά την οικολογική τους κατασκευή δεν διαφέρουν σε τίποτα από τα επαγγελματικά πινέλα. Επίσης τo Karan Bamboo Ecological Set έρχεται σε ένα eco -friendly πουγκί από ακατέργαστο λινό ύφασμα για την ασφαλή μεταφορά και αποθήκευσή τους.

Οικολογικές & Βιοδιασπώμενες Μπατονέτες από Μπαμπού

Το ελληνικό eco brand που μας έχει ενθουσιάσει
Μπατονέτες

Το να αντικαταστήσεις τις κλασικές μπατονέτες σου με μια πιο οικολογική πρόταση είναι ίσως η πιο εύκολη αλλαγή που μπορείς να κάνεις για να μειώσεις τη χρήση πλαστικού.

Οι μπαμπού μπατονέτες Karan είναι: Cruelty free, vegan, FDA Registered και ακόμη και η συσκευασία τους είναι κατασκευασμένη από ανακυκλώσιμο χαρτί. Μία μικρή αλλαγή, με μεγάλο αντίκτυπο!

Και εάν νόμιζες πως οι μπατονέτες έχουν μόνο μία χρήση, κάνεις λάθος. Οι χρήσεις τους είναι πολλές και δεν περιορίζονται στο καθάρισμα των αυτιών!

Σερβίτσιο από Μπαμπού σε Θήκη Μεταφοράς Ταξιδιού

Το ελληνικό eco brand που μας έχει ενθουσιάσει
Σερβίτσιο από μπαμπού

Εάν ψάχνεις το τέλειο σερβίτσιο για να παίρνεις μαζί σου στο γραφείο, αυτή είναι η τέλεια επιλογή. Το οικολογικό και επαναχρησιμοποιούμενο σερβίτσιο από 100% μπαμπού περιλαμβάνει μαχαιροπίρουνο και κουτάλι, chopsticks, καλαμάκια με βουρτσάκι καθαρισμού αλλά και θήκη μεταφοράς!