Το "είμαι busy" δεν είναι δικαιολογία για να μη βάλεις σε μια τάξη τη ζωή σου

Το «είμαι busy» δεν είναι δικαιολογία για να μη βάλεις σε μια τάξη τη ζωή σου

Σκέψου, οργάνωσε, απόλαυσε.

Το πώς ονειρεύεσαι τη ζωή σου, με το πώς καταλήγεις τελικά να τη ζεις, είναι δυο διαφορετικές εικόνες στην πραγματικότητα. Φτάνοντας προς την ενήλικη ζωή έχεις ένα όραμα, μια ιδέα για το ποια σκοπεύεις να είσαι. Μετά συμβαίνει αυτό που εμείς οι άνθρωποι αποκαλούμε 'πραγματική ζωή', η οποία περιλαμβάνει υποχρεώσεις, ρουτίνα, άγχος, deadlines, καταπίεση για wellness και ένα χάος στις διαπροσωπικές σχέσεις. Όσο χαώδης και να σου φαίνεται η καθημερινότητα, το όραμα για τη ζωή σου δεν μπορεί να μπει στο συρτάρι. Στην τελική, αυτό είναι το manual σου, τα όρια που βάζεις και οι στόχοι που θέτεις. Όσο 'busy' και να είσαι, δεν αποτελεί δικαιολογία για να κάνεις τα απαραίτητα πράγματα για να κατευθύνεις την πορεία σου και να ζήσεις την καλύτερη εκδοχή της ζωής σου.

Πάντα έχεις χρόνο για να οργανώσεις τη ζωή σου

Τι σημαίνει 'οργανώνω τη ζωή μου'; Γενικευμένα ας πούμε ότι κάνεις επιλογές και πρόγραμμα. Επιλέγεις τι αξίζει τον χρόνο σου, τα χρήματά σου, την ενέργειά σου και τα καλά σου συναισθήματα. Ναι, το να οργανώσεις τη ζωή σου δεν αφορά μόνο το να ορίσεις ένα budget και να αρχίσεις να αποταμιεύεις. Ούτε απλώς να βρεις τρία πρωινά της εβδομάδας που θα πιέσεις τον εαυτό σου να κάνει προπόνηση. Θα χρειαστεί να παρατηρήσεις και ποια άτομα, καταστάσεις και επαφές είναι χρήσιμες για εσένα. Ποια άτομα στη ζωή σου σε εμπνέουν και σε κάνουν να θέλεις να γίνεις ακόμα καλύτερη. Αυτά τα "κρατάς" και τα αγαπάς με όλη σου την ύπαρξη. Ποια άτομα σε κάνουν να νιώθεις κενή ενεργειακά κάθε φορά που βρίσκεσαι στον ίδιο χώρο μαζί τους; Αυτά δεν έχουν θέση στη ζωή σου και το ξέρεις ήδη.

Πάντα έχεις χρόνο να προγραμματίσεις το μέλλον σου και να επενδύσεις σε αυτό

Έχεις δοκιμάσει να πατήσεις μια παύση στις σκέψεις σου και απλά να δεις πού βρίσκεσαι; Τι σχέση έχει αυτό που κάνεις τώρα, με αυτό που θες να κάνεις στο μέλλον; Οι αποφάσεις σου έχουν μια συνοχή; Έχεις επιλέξει τα σωστά βήματα για να φτάσεις στον αρχικό σου στόχο ή έχεις χαθεί σε παράδρομους θεωρώντας πως έτσι κόβεις δρόμο; Και να μην είναι θετικές οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, όλα είναι ΟΚ. Αν δεν έχεις χρόνο για σοβαρότερα πράγματα, σίγουρα δε σου περισσεύει για self-blame. Από εδώ και πέρα τι κάνεις όμως;

Μείωσε τη φασαρία στο μυαλό σου, την ακαταστασία γύρω σου και βρες και πάλι τον προορισμό σου. Αν ένα σεμινάριο, μια γλώσσα ή ένα μεταπτυχιακό σε φέρνουν πιο κοντά σε αυτό που θες, κάνε το. Οργάνωσε τα βήματά σου για να το πετύχεις. Και να θυμάσαι: καμία αλλαγή δε γίνεται σε μια μέρα. Ένα βήμα τη φορά. Ή μάλλον πιο σωστά, ένα συνειδητό βήμα τη φορά. Ακόμα κι αν πέσει η ταχύτητα.

Η φορτωμένη καθημερινότητα είναι μια καλή δικαιολογία για να αποφύγεις τη δράση και τις αποφάσεις. Ωστόσο, πρόκειται για παγίδα

Στο ξεκαθάρισμα του χάους, ενδέχεται να έχεις απώλειες σε άτομα, δραστηριότητες και χρόνο τον οποίο εναλλακτικά θα επένδυες σε παιχνίδι. Το ζητούμενο είναι καθώς προχωράς, να μπορείς να βλέπεις κάθε λίγα μέτρα (μέρες, μήνες, χρόνια) τι άξιζε τον κόπο και τι όχι. Δεν είσαι busy σε ό,τι έχει να κάνει με το να βάλεις σε τάξη τη ζωή σου. Απλά η απόφαση του να γίνεις ευτυχισμένη σου φαίνεται δύσκολη, γιατί περιλαμβάνει το να πάρεις την ευθύνη. Αλλά δε μπορεί να λάβει κανένας άλλος αυτό το ρόλο, πέρα από εσένα. Σκέψου, οργάνωσε, απόλαυσε.

featured image: Thought Catalog
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.