10 λόγοι που το dating είναι καλύτερο στα 30s από ό,τι στα 20s

10 λόγοι που το dating είναι καλύτερο στα 30 από ό,τι στα 20

Στα 20s σου φλερτάρεις με την ίδια συχνότητα με την οποία αναπνέεις. Ωστόσο, στα 30s σου το κάνεις με περισσότερη άνεση.

Ξέρεις πολύ καλύτερα τι θέλεις

Δεν δοκιμάζεις πλέον και συνταγές που ξέρεις πως θα αποτύχουν. Φιλτράρεις, έχεις δει, έχεις πάρει τα μαθήματα από τις κακές εμπειρίες και έχεις περισσότερη ερωτική σοφία. Τα "κακά αγόρια" δε σου φαίνονται τόσο διασκεδαστικά. Δεν ακολουθείς το flow του άλλου. Βρίσκεις ανθρώπους που βρίσκονται στην ίδια σελίδα με εσένα.

Είσαι άνετη στο να ζητήσεις αυτό που θέλεις

Η άνεση και η αυτοπεποίθηση έρχονται με την ηλικία. Όσο πιο συνειδητή είσαι με τις ανάγκες σου, τόσο πιο πολύ χωνεύεις την αλήθεια: Για να τις ικανοποιήσεις πρέπει να τις εκφράζεις. Δεν σε ενδιαφέρει στα 30 αν θα φανείς "χαλαρή" και cool. Σε ενδιαφέρει η ευτυχία σου.

Έχεις μάθει από τα λάθη σου

Έχεις κάνει και έχεις υποστεί ghosting. Πλήγωσες και πληγώθηκες. Έκανες λάθος επιλογές, αλλά αυτό είναι ΟΚ. Στην τελική, σε διαμόρφωσαν, σε σκλήρυναν, σε βελτίωσαν. Νιώθεις πια ευγνώμων για τις εμπειρίες σου και νιώθεις άνετα μέσα σε αυτές.

Δεν σπαταλάς χρόνο σε μέτριες καταστάσεις

Ναι, στα 20 έδινες χρόνο, ευκαιρίες, τραβούσες τις καταστάσεις από τα μαλλιά. Μέχρι να πάρεις ό,τι είχαν να δώσουν. Κάνοντας μια αναδρομή συνειδητοποιείς ότι οι περισσότερες δεν είχαν να δώσουν και πολλά. Πλέον φιλτράρεις και ξέρεις πότε να φύγεις.

Έχει βελτιώσει τα οικονομικά σου

Όσο και αν δε βγάζει νόημα στο κεφάλι σου, τα οικονομικά παίζουν μεγάλο ρόλο στη συναισθηματική σου ισορροπία. Η άνεση του να ξέρεις πως μπορείς να σταθείς στα πόδια σου είναι μεγάλο ατού. Επίσης, και η εμπειρία των ραντεβού ανεβαίνει level. Δεν είσαι σε ένα συνοικιακό μαγαζί πίνοντας μπύρες στα 30. Και αν είσαι δεν το κάνεις από ανάγκη, αλλά από επιλογή.

Ο χρόνος σου έχει μεγαλύτερη αξία

Στα 30, αν πρόκειται να βγεις από το σπίτι σου φορώντας κραγιόν και ψηλοτάκουνα και να αφήσεις το βιβλίο σου ή την ταινία σου, θα πρέπει να αξίζει τον κόπο. Δεν κάνεις εκπτώσεις με το χρόνο για τον εαυτό σου.

Δεν κάνεις σχέση απλά για να κάνεις μια σχέση

Δεν το κάνεις για πλάκα, μόνο επειδή αξίζει. Επειδή βάζεις τικ σε όλα τα bullets. Όχι γιατί έχουν σχέση όλοι φίλοι σου ή επειδή "είναι της μόδας".

Έχεις περισσότερες εμπειρίες και ιστορίες να πεις

Αυτό μεταφράζεται σε περισσότερα ταξίδια, δουλειές, διαπροσωπικά μπερδέματα και επιτυχίες. Άρα και σε περισσότερα πράγματα να συζητήσεις στο πρώτο ραντεβού.

Βλέπεις τις ερωτικές σχέσεις με άλλο τρόπο

Δεν αντιμετωπίζεις τις παλιές σου εμπειρίες και heartbreaks σαν βάρος, αλλά σαν ένα ταξίδι. Δε βλέπεις τις πιθανότητες για μια νέα σχέση με άγχος, αλλά σαν μια ευκαιρία να γνωρίσεις ακόμα έναν ωραίο άνθρωπο.

Τα πράγματα προχωράνε πιο γρήγορα, αν το θέλεις

Στα 20, τα πράγματα πάνε αργά. Χρειάζεται να είσαι σε σχέση πέντε χρόνια με τον άλλο για να κάνετε το βήμα της συγκατοίκησης. Στα 30 δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Συντονίζεις την ταχύτητα εσύ. Κάνεις πιο σωστές επιλογές, χάρη στα καλύτερα φίλτρα και αντανακλαστικά σου. Η "επένδυση" παίρνει αξία.

Featured image: PureWow
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.