Το ας προσεχα στην σκηνη

Δημήτρης (Δημοσθένης Φίλιππας) και Λήδα (Ράσμι Σούκουλη) στο σινεμά

Δημήτρης (Δημοσθένης Φίλιππας) και Λήδα (Ράσμι Σούκουλη) στο σινεμά

Μια διαφορετική παρουσίαση βιβλίου θα λάβει χώρα στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24) τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου στις 20:30. Το μυθιστόρημα του Δημήτρη Σιάτη με τίτλο ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑ θα ζωντανέψει επί σκηνής σε μια βραδιά γεμάτη θέατρο και μουσική.

as proseha white 1

Η ομάδα που έχει αναλάβει αυτό το πρωτότυπο εγχείρημα αποτελείται από τον σεναριογράφο της παράστασης Δημήτρη Σιάτη, τον σκηνοθέτη Δημήτρη Πλειώνη, τους ηθοποιούς Ράσμι Σούκουλη, Δημοσθένη Φίλιππα, Αφροδίτη Βέντη, Κατερίνα Χατζάκη, Σταύρο Δάλκο, Λίλλυ Φιλοπούλου, τη χορεύτρια - χορογράφο Κατερίνα Μαρτίνου, την ενδυματολόγο Αντριάννα Παπαθεοδώρου,  ενώ το συγκρότημα των Disconnected (τρία από τα μέλη του: Στέφανος Κατής στη φωνή, Χάρης Κατής στο πιάνο και Γιώργος Γαζής στην κιθάρα) και ο πιανίστας Αναστάσης Σιγάλας (μουσική επένδυση) θ΄ αναλάβουν το ζωντανό, μουσικό κομμάτι της παράστασης.

Τους συναντήσαμε στην πρόβα τους στον ΙΑΝΟ κι έχοντας διαβάσει το βιβλίο, νιώσαμε πραγματικά να ζωντανεύουν οι χαρακτήρες του, μέσα από μια αλληλουχία σκηνών που βλέποντάς τες μεταφέρεσαι στην ιστορία του Δημήτρη Στακάτου (Δημοσθένης Φίλιππας) και της παρέας του, με επίκεντρο τις σχέσεις που αναπτύσσονται ανάμεσα στα δύο φύλα.

Από την πρόβα λοιπόν συμπεράναμε ότι από τη μία η παράσταση δίνει το περίγραμμα τής ιστορίας του βιβλίου και σε προκαλεί να το διαβάσεις, αλλά από την άλλη εξυπηρετεί τους σκοπούς μιας αυθύπαρκτης θεατρικής παράστασης που μπορείς ν' απολαύσεις ανεξάρτητα από τους συνειρμούς που θα σου δημιουργηθούν και τις συνδέσεις που θα κάνεις με το βιβλίο.

Γελάσαμε πολύ, προβληματιστήκαμε, συγκινηθήκαμε, στα σίγουρα ψυχαγωγηθήκαμε, περάσαμε καλά και περιμένουμε πώς και πώς να το παρακολουθήσουμε τη Δευτέρα στην πλήρη ανάπτυξή του:

Το Μυθιστόρημα ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑ Live στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24)

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 20:30

Είσοδος ελεύθερη

facebook link: https://www.facebook.com/asproseha

Extras @ www.asproseha.gr

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.