Αν και τα 90’s έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, πολλά από τα trend της δεκαετίας έχουν επιστρέψει. Ένα από αυτά τα trends είναι τα πυκνά φρύδια, τα οποία για να ξανά- αποκτήσεις μετά από αλλεπάλληλα «μια τρίχα ακόμα» πρέπει να ταλαιπωρηθείς αρκετά. Έχεις κάνει την έρευνα σου και έχεις καταλήξει στο καστορέλαιο. Εμείς όμως σου έχουμε μια καλύτερη – και ασφαλέστερη – πρόταση: το αμυγδαλέλαιο.

Το καστορέλαιο σίγουρα βοηθά καθώς περιέχει συστατικά που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της τρίχας όπως Ωμέγα3 λιπαρά οξέα και Βιταμίνη Ε, αλλά υπάρχουν και κάποιες αναφορές, ότι μπορεί να έχει και ακριβώς τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα. Μπορεί βέβαια αυτές οι περιπτώσεις να είναι η εξαίρεση, υπάρχουν όμως και άλλες μέθοδοι που μπορούν να κάνουν τα φρύδια σου πιο πυκνά, χωρίς όμως το φόβο της αστοχίας.

Μπορεί να μην είναι τόσο δημοφιλές όσο το καστορέλαιο, αλλά ήξερες ότι το αμυγδαλέλαιο έχει ακριβώς τις ίδιες ιδιότητες σε ό,τι έχει να κάνει με την ταχύτερη ανάπτυξη των τριχών;

Μάλιστα, brow experts αναφέρουν ότι το μείγμα ελαίων δενδρολίβανου και αμυγδάλου είναι το αγαπημένο τους προϊόν για αυτό το σκοπό, καθώς το χρησιμοποιούν για να τονώσουν την ανάπτυξη της τρίχας, ενώ ένα έλαιο λεβάντας είναι αυτό που στη συνέχεια, ενυδατώνει και καταπραΰνει το δέρμα. Με τη βοήθεια ενός δερματολόγου, θα μπορούσες και εσύ να φτιάξεις ένα μείγμα ελαίων, το οποίο θα βοηθήσει στο να πυκνώσουν τα φρύδια σου πιο γρήγορα, αλλά πάντα σύμφωνα με τις ανάγκες της δικής σου επιδερμίδας.

Δες ακόμη: 4 πράγματα που πρέπει να προσέξεις όταν κάνεις αποτρίχωση στο σπίτι.

featured image: beaute.fr