Εάν λοιπόν είσαι στην κατάσταση “δεν προλαβαίνω” ή “προτιμώ να λιποθυμήσω στον καναπέ” έχουμε λύσεις. Τα tips της βιασύνης: μαλλια τη τριτη ημερα Μαλλιά τη τρίτη ημέρα:

Γνωστό πρόβλημα που προκύπτει σε όλες ανεξαιρέτως. Είναι πρωί, με το ζόρι βγήκες από το πάπλωμα και βλέποντας τον εαυτό σου στον καθρέφτη συνειδητοποιείς οτί ήταν λάθος απόφαση να μην λουστείς το προηγούμενο βράδυ. Μην απελπίζεσαι! Η λύση λέγεται dry shampoo και βρίσκεται στα φαρμακεία αλλά και σε καταστήματα καλλυντικών και κομμωτήρια. Είναι ένα σπρέυ που το ψεκάζεις στα μαλλιά σου, κυρίως στις ρίζες το αφήνεις δύο λεπτά να δράσει και βουρτσίζεις μετά, να φύγουν τυχόν υπολείμματα.

Εναλλακτικά μπορείς να δοκιμάσεις μία πιο οικονομική λύση, αυτή του ταλκ. Ρίχνεις μικρή ποσότητα στις ρίζες των μαλλιών σου, αφήνεις, βουρτσίζεις. Σε αυτή την περίπτωση ίσως χρειαστεί να τα περάσεις πρώτα με μία στεγνή πετσέτα να φύγει το μεγαλύτερο μέρος που ίσως σου ασπρίζει τα μαλλιά.

Αν δεν έχεις ούτε το ένα ούτε το άλλο, μην σκας γιατί μπορείς να κάνεις τη χωρίστρα σου από την άλλη μεριά από ότι συνήθως, χρησιμοποιώντας αρκετή ποσότητα προϊόντων styling ώστε να μείνουν στην θέση τους. Όταν δεν κουνιούνται δεν φαίνονται και τόσο άλουστα και η διαφορετική χωρίστρα θα ξεγελάσει το μάτι όσων σε δουν.

Όταν η κατάσταση δεν σώζεται; Λούσε στο νιπτήρα την μπροστινή τούφα, στέγνωσέ την και πιάσε τα σε μια αλογοουρά ή ένα bun στην κορυφή του κεφαλιού.

Τέλος ας μην ξεχνάμε τα απλά και βασικά, όπως σκουφιά τον χειμώνα και φουλάρια το καλοκαίρι!

Μπορείς να δεις επίσης και Τα μαλλιά σου τη δεύτερη μέρα.