Επειδή ο χρόνος είναι χρήμα, υπάρχουν μερικά εύκολα κόλπα για να κάνεις τα μαλλιά σου να στεγνώνουν πιο εύκολα.

Τα ξηρά μαλλιά στεγνώνουν πιο δύσκολα

Έχεις παρατηρήσει πόσο εύκολα στεγνώνουν τα μαλλιά ενός μικρού παιδιού; Ναι, στεγνώνουν μέσα σε πέντε λεπτά και υπάρχει εξήγηση που τα δικά μας δεν στεγνώνουν τόσο γρήγορα. Τα μαλλιά χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να στεγνώσουν εξαιτίας των χημικών ουσιών που περιέχουν όχι μόνο οι βαφές, αλλά και τα προϊόντα styling που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που συμβάλλει στην ξηρότητα των μαλλιών είναι ότι δεν είναι αρκετά ενυδατωμένα. Για να το ελέγξεις αυτό, μπορείς να επιλέξεις φυσικά σαμπουάν και μάσκες, που περιέχουν λιγότερο χημικά.

Στέγνωσε τα καλά με την πετσέτα

Δεν γίνεται το πιστολάκι να στεγνώσει καλά τα μαλλιά σου, όταν αυτά στάζουν ακόμη νερό. Πιάσε τα μαλλιά σου με μια πετσέτα και κράτησε τα έτσι, τουλάχιστον για λίγα λεπτά πριν χρησιμοποιήσεις το πιστολάκι. Μ’ αυτό τον τρόπο και οι τρίχες των μαλλιών σου θα καταστραφούν λιγότερο αφού θα λάβουν λιγότερη θερμότητα και θα στεγνώσουν πιο γρήγορα.

Επένδυσε σ’ ένα καλό πιστολάκι

Όχι δεν εννοούμε να χαλάσεις το μισό σου μισθό σ’ ένα πιστολάκι, απλά διάλεξε ένα με βάση την ένταση και την ταχύτητα που διαθέτει και όχι αν έχει ωραίο χρώμα.

Χτένισε τα μαλλιά πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το στέγνωμα

Μπορεί να τα χτενίζεις ήδη πριν τα στεγνώσεις, ωστόσο είναι πολύ σημαντικό να το κάνεις και κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά. Το χτένισμα των μαλλιών κάνει τα μαλλιά πιο απαλά, ενώ καθιστά ευκολότερη τη διείσδυση της θερμότητας στην τρίχα. Ταυτόχρονα, η επιφάνεια των μαλλιών σου είναι μ’ αυτό τον τρόπο επίπεδη και ο αέρας φθάνει το ίδιο σ’ όλα τα σημεία.

Άλλαξε τη πετσέτα

Μια πετσέτα με μικροΐνες είναι πολύ καλύτερη από μία κανονική βαμβακερή πετσέτα. Απορροφά έως και δύο φορές περισσότερο νερό, όποτε μειώνεται και ο χρόνος στεγνώματος. Η συγκεκριμένη πετσέτα προστατεύει την επιδερμίδα της κεφαλής, ενώ αποτρέπει την τριβή των μαλλιών μεταξύ τους.

Διάβασε ακόμη: 4 λάθη που καταστρέφουν τα μαλλιά σου

Featured Photo: elle.es