Στην πρώτη τους κοινή κινηματογραφική εμφάνιση, οι υποψήφιοι για Oscar, Steve Carell και Timothée Chalamet, βυθίζονται στη συναισθηματική ιστορία ενός πατέρα και του εθισμένου στα ναρκωτικά γιου του, που απειλεί να διαλύσει την οικογένειά τους.

Το Beautiful Boy ακολουθεί το ταξίδι του δημοσιογράφου David Sheff και του γιου του, Nic, ο οποίος πηγαίνοντας στο κολέγιο εθίστηκε στα ναρκωτικά. Πρόκειται για μια πραγματική ιστορία και είναι ένα συγκινητικό πορτραίτο για τον εθισμό στις ουσίες. Πατέρας και γιος μας “ξεναγούν” στη μάχη που δίνει μια οικογένεια, για να αντέξει και να ξεπεράσει τα προβλήματα που προκαλούν τα ναρκωτικά στις ανθρώπινες σχέσεις, αποφεύγοντας τα κλισέ και τα διδακτικά μηνύματα.

Ο Felix van Groeningen, ξέρει πως σκηνοθετεί δύο μεγάλα ταλέντα και τους αφήνει περιθώρια να εξελίξουν τους χαρακτήρες, χωρίς να αλλοιώνουν την ιστορία. Από την μία ο Timothée Chalamet μετατρέπεται σε ένα όμορφο αγόρι που βρίσκεται σε κατάσταση ψυχικής και σωματικής κούρασης. Η πορεία του από την εφηβεία στο κολέγιο εξελίσσεται σταδιακά από την αποξένωση, σε μια μάχη ενάντια στα ναρκωτικά, με τη βοήθεια και την καθοδήγηση του πατέρα του.

Από την άλλη ο Steve Carell παίζει τον David Sheff, έναν cool πατέρα που δεν βλέπει πως ο γιος του έχει μπλέξει άσχημα, παρά μόνο όταν είναι πια πολύ αργά. Ένα σχίσμα έχει επέλθει πλέον στην οικογένεια διαλύοντας την εικόνα της τέλειας σχέσης.

Στα 22 του μόλις χρόνια, ο Timothée Chalamet λαμβάνει εξαιρετικές κριτικές για την ερμηνεία του και ακούει το όνομα του, ξανά, να συνδέεται με υποψηφιότητα για Oscar. Μέσα σε λίγους μόλις μήνες από την τεράστια επιτυχία του Call Me By Your Name, ο νεαρός Chalamet δεν διστάζει να δοκιμάσει κάτι τελείως διαφορετικό. Σε έναν ρόλο που τεστάρει τα όρια και τις αντοχές του, σε ένα πολύ σκληρό θέμα, στέκεται αντάξιος και αποδεικνύει πως πρόκειται για χαμαιλέοντα. Απέναντι και ταυτόχρονα στο πλάι του, ο Steve Carell, ο οποίος έχει πάψει να μας ξαφνιάζει με τις δραματικές του ερμηνείες, ειδικά μετά την υποψήφια για Oscar παρουσία του στο Foxcatcher, βλέπει σαν πρόκληση τον ρόλο του απελπισμένου πατέρα.

Το Beautiful Boy είναι μια ταινία που θα σε κάνει να πονέσεις και να κλάψεις, να γίνεις μέλος της οικογένειας Sheff και να νιώσεις όσα νιώθουν, ακόμα και αν δεν έχεις προσωπική εμπειρία στο θέμα των ναρκωτικών.

Δες ακόμα: 3 σειρές που έχουν προταθεί για Emmy και δεν έχεις δει ακόμα
featured photo: POPSUGAR Australia