Καταλαβαίνουμε τη μανία που έχει πιάσει τους πάντες εκεί έξω με το Tiger King. Λίγο ο περίεργος, iconic αυτός τύπος, λίγο τα φαντεζί ρούχα του, κάπως βγάζει νόημα. Το “χόμπι” του όμως δεν είναι κάτι πρωτότυπο. Πολύ πριν από αυτόν, ο κόσμος γνώρισε μια Tiger Queen στο Hollywood, την Tippi Hedren.

H Hedren ήδη στα 70s είχε γίνει γνωστή όχι μόνο ως μοντέλο και ηθοποιός, αλλά και ως ακτιβίστρια υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων. Η ίδια πρωταγωνίστησε σε 2 από τις πιο γνωστές ταινίες του Άλφρεντ Χίτσκοκ αλλά και στην επικίνδυνη ταινία Roar. To Roar έμεινε γνωστό στην ιστορία ως η πιο επικίνδυνη ταινία που φτιάχτηκε ποτέ, μιας και συμπεριλάμβανε περισσότερα από 150 αιλουροειδή στο φυσικό τους περιβάλλον. Και το ακόμα πιο σοκαριστικό είναι ότι 70 άτομα τραυματίστηκαν στη διάρκεια των γυρισμάτων, και πολλά βρέθηκαν σε κρίσιμη κατάσταση.

Πολύ πριν τον Tiger King είχαμε και μία Tiger Queen, την Tippi Hedren
LIFE Magazine

Πριν όμως γίνουν όλα αυτά, η Tippi Hedren με το σύζυγο της θέλησαν να προετοιμαστούν κατάλληλα για την ταινία. Έτσι, έφεραν στο σπίτι τους στο Beverly Hills ένα λιοντάρι, τον Neil, περίπου 180 κιλών. Από τότε επίσημα η Hedren έγινε η πιο badass γυναίκα όσον αφορά τα αιλουροειδή. Τότε δεν το ήξερε κανείς ακόμα, μέχρι που κυκλοφόρησε μια φωτογράφιση και συνέντευξη της στο περιοδικό LIFE. Κι εμείς τώρα μπορεί να τα βλέπουμε ως κουλ όλα αυτά, τότε όμως της άσκησαν σκληρή κριτική για την αφέλεια της και το κίνδυνο στον οποίο έθεσε την οικογένειά της.

Πολύ πριν τον Tiger King είχαμε και μία Tiger Queen, την Tippi Hedren
LIFE Magazine

Στο μεταξύ είχε ήδη ιδρύσει έναν οργανισμό για την προστασία των αιλουροειδών και ήθελε να ενημερώσει τον κόσμο για το πως είναι να ζει κανείς με “εξωτικές γάτες”

Όπως αποδείχτηκε αργότερα από την ταινία, αυτές δεν ήταν απλά εξωτικές γάτες τελικά. Ή μάλλον ήταν ακριβώς αυτό, κι έδρασαν όπως ακριβώς ήξεραν εκείνες. Την αγάπη της γι’αυτά τα ζώα τη μετέδωσε και στην κόρη της, Melanie Griffith. Φυσικό κι επόμενο άλλωστε, αφού σαν παιδί η Griffith μεγάλωσε με ένα λιοντάρι μέσα στο σπίτι της.

Πολύ πριν τον Tiger King είχαμε και μία Tiger Queen, την Tippi Hedren
LIFE Magazine

Αν διαβάσει κανείς το βιβλίο της, Tippi: A Memoir θα καταλάβει πιθανότατα ότι η Hedren αυτή τη στιγμή πρέπει να είναι αρκετά εκνευρισμένη με τον Joe Exotic, ή αλλιώς, τον Tiger King. H αγάπη της για τα ζώα αυτά δεν σταμάτησε ποτέ. Και φυσικά επέστρεψε τον Neil στο καταφύγιο μαζί με τα υπόλοιπα γιατί πίστευε ότι ήταν καλύτερα γι’αυτόν. Σήμερα, η εγγονή της, Dakota Johnson, θυμάται και αναφέρεται στην εμμονή που είχαν η μαμά και η γιαγιά της με αυτές τις “μεγάλες γάτες”. Ήταν άλλωστε αυτή η εμμονή/αγάπη που έκανε τη Hedren, Tiger Queen, πολύ πριν τον Tiger King.

featured image: boredpanda.com