Λίγη σόγια σως, λίγη σκόνη μουστάρδας και μερικές σταγόνες σησαμέλαιο είναι ότι χρειάζεται για να αποκτήσει την ουμάμι γεύση που τόσο πολύ χρειάζεται! λέει η @themothercook.

Θα έλεγα ότι είναι υποχρεωτικό να έχουμε χθεσινό ρύζι, για να είναι τελείως στεγνό και να είναι διαχωρισμένοι οι κόκκοι του. Εάν είναι φρεσκοψημένο και αχνιστό τότε το πιο πιθανό είναι να πάρουμε μία μάζα ρυζιού με λαχανικά, στην οποία δεν θα είναι κάθε κόκκος ομοιόμορφα καλυμμένος με σάλτσα.

Την επόμενη φορά που θα χρειαστείς ρύζι, φτιάξε λίγο παραπάνω για την επόμενη ή μεθεπόμενη μέρα.

Υλικά για 2 άτομα:

1 κ.σ. λάδι

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

1 κομμάτι τζίντζερ (σε μέγεθος καρυδιού) τριμμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 κόκκινη πιπεριά κομμένη

1/2 μπρόκολο καθαρισμένο και κομμένο

1-2 κ.σ. σουσάμι ανάμεικτο (λευκό καβουρδισμένο και μαύρο)

1,5-2 κούπες έτοιμο ρύζι basmati

1 κ.γ. σκόνη μουστάρδας

1 κ.σ. σόγια σως

μερικές σταγόνες σισαμέλαιο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:

sweet chilli sauce, ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι (το πράσινο μέρος)

Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά και τα έχουμε δίπλα στο μάτι. Οι κινήσεις θα είναι γρήγορες και ο χρόνος λίγος μιας και δεν θα χαμηλώσουμε τη φωτιά καθόλου. Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ και προσθέτουμε το λάδι. Μόλις καπνίσει προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και ανακατεύουμε συνεχώς για 30″-1′. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε για 1-2′ ακόμα. Προσθέτουμε τις πιπεριές και το μπρόκολο και ανακατεύουμε συνεχώς για 3-4′. Δεν αφήνουμε τα λαχανικά να κάτσουν στον πάτο του τηγανιού γιατί θα καούν. Προσθέτουμε το σουσάμι και το ρύζι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1-2′. Τέλος προσθέτουμε την σκόνη μουστάρδας, την σόγια σως και το σισαμέλαιο και ανακατεύουμε για 1′ ακόμα ή μέχρι να καλυφθεί το ρύζι με τη σάλτσα. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι ή σόγια σως. Σερβίρουμε γαρνίροντας με τα φρέσκα μυρωδικά και την sweet chili sauce. Καλή απόλαυση!