Τι χρειάζεσαι για να γυμναστείς από το σπίτι σου

Τι χρειάζεται για να γυμναστείς από το σπίτι σου αν είσαι αρχάριος

Αυτή τη χρονιά έχουμε μείνει σπίτι μας περισσότερο από ποτέ και μην μπορώντας να πάμε στο γυμναστήριο ή στο αγαπημένο μας pilates - yoga studio αρχίσαμε να ανακαλύπτουμε πως μπορούμε να γυμναστούμε κι από την άνεση του σπιτιού μας.

Είτε για λόγους ευκολίας και καλύτερης διαχείρισης χρόνου, είτε για οικονομικούς λόγους ή αν απλώς θέλεις να δοκιμάσεις κάτι καινούργιο, το σίγουρο είναι πως το να γυμναστείς από το σπίτι, θα διευκολύνει την ένταξη της άσκησης με σταθερότητα και συνέπεια στη ζωή σου. Και πέρα από τη φυσική σου προσπάθεια δεν θα χρειαστεί να κάνεις πολλά!

Εξοπλισμός

Δεν είναι απαραίτητο ούτε να ξοδέψεις πολλά χρήματα ούτε να πειραματιστείς με εξεζητημένα μηχανήματα. Προμηθεύσου έναν βασικό εξοπλισμό ο οποίος μπορεί να σου χρησιμεύσει για διαφορετικές ασκήσεις. Ξεκίνα με ένα yoga mat και εμπλούτισε τη συλλογή σου με 2 σετ βαράκια διαφορετικού βάρους και ένα λάστιχο που θα σου δώσουν τη δυνατότητα να εναλλάσσεις το επίπεδο δυσκολίας των ασκήσεων αναλόγως με την πρόοδο σου. Για το cardio μέρος της προπόνησης σου, το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα σχοινάκι. Διάλεξε ποιο μέρος του σπιτιού σου σε βολεύει καλύτερα και κράτα τον εξοπλισμό σου μαζεμένο εκεί για να έχεις εύκολη πρόσβαση σε αυτόν όποτε τον χρειάζεσαι.

Bonus: Το να διαμορφώσεις ελαφρά τον χώρο σου θα σε κάνει να θέλεις περισσότερο να περάσεις τον χρόνο σου εκεί ακόμη κι αν πρόκειται για μια γρήγορη προπόνηση. Όσο πιο φωτεινό το μέρος τόσο το καλύτερο και η προσθήκη ενός πράσινου στοιχείου όπως είναι ένα φυτό είναι ο πιο εύκολος τρόπος να δώσεις μια ευχάριστη νότα.

Τεχνολογία

Αν και μόνη στο σπίτι, μπορείς πλέον να έχεις εύκολη πρόσβαση σε όλη τη γνώση και τη βοήθεια που έχουν να προσφέρουν οι επαγγελματίες εκεί έξω. Πέρα από τα αμέτρητα βιντεάκια που θα βρεις στο Youtube, πολλοί personal trainers και γυμναστές έχουν κυκλοφορήσει ολοκληρωμένα προγράμματα εκγύμνασης προκαθορισμένης διάρκειας που είναι ιδανικά αν δεν ξέρεις από που να αρχίσεις. Οι προπονήσεις δυσκολεύουν και γίνονται όλο και πιο απαιτητικές όσο περνάει ο καιρός και κυλάει το πρόγραμμα. Με αυτόν τον τρόπο και δεν βαριέσαι και δεν χρειάζεται να ψάχνεις για νέες ασκήσεις.

Αν πάλι βαριέσαι τέτοιου είδους προπονήσεις, μην διστάσεις να χρησιμοποιήσεις κάποιο από τα πολλά applications που υπάρχουν που προτείνουν μεμονωμένες ασκήσεις ανάλογα με την μυϊκή ομάδα που επιθυμείς να δουλέψεις και που σου επιτρέπουν να αναγράφεις την πρόοδο σου και τους στόχους σου.

Θέληση και πρόγραμμα

Η γυμναστική δεν είναι άλλος ένας τρόπος να τιμωρήσεις τον εαυτό σου παρά μόνο άλλος ένας τρόπος να τον φροντίσεις. Φτιάξε ένα πρόγραμμα, που να είναι ρεαλιστικό για εσένα (κανείς δεν ξεκίνησε μαγικά μια μέρα να ξυπνάει δύο ώρες νωρίτερα για να γυμναστεί), άκου το σώμα σου και εκμεταλλεύσου την ελευθερία που σου δίνει το σπίτι στο να επιλέξεις ακριβώς το είδος άσκησης που θέλεις να κάνεις.

featured photo: Τwenty20.com/criene
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.