Μπαίνοντας στη νέα χρονιά, όλες παίρνουμε λίγο χρόνο να αξιολογήσουμε τα κομμάτια που βρίσκονται στη ντουλάπα μας. Κάθε τέλος και αρχή εποχής γίνεται μια καλή αφορμή για ένα ακόμα καλύτερο declutter. Σκεφτόμαστε τι να κρατήσουμε, τι να χαρίσουμε, τα να βάλουμε στην αποθήκη, just in case. Στην πραγματικότητα, αυτό που κάνουμε είναι να ξεφορτωνόμαστε όλα εκείνα τα micro trends που ίσως κυριάρχησαν μια-δυο σεζόν πριν. Το ζήτημα είναι να δούμε τώρα με τι θα τα αντικαταστήσουμε, αναμένοντας να δοκιμάσουμε τις τάσεις του 2020.

Η μεγάλη εικόνα δείχνει πως υπάρχει μια τάση επιστροφής προς τα κλασικά, τα πρακτικά, τα εύκολα. Τα κομμάτια που πάντα είναι chic και διαχρονικά. Αφήνουμε πίσω μας τα μοβ παστέλ για τόνους του army green. Αφήνουμε πίσω μας επίσης και τη μανία για τα logos και τα quoted T-shirts, προτιμώντας πιο σύγχρονες δομές. Νιώθουμε άνετα μέσα σε χνουδωτά υφάσματα, παρά σε κρύα υλικά όπως το PVC.

Παρακάτω θα βρεις έξι trends που ανυπομονούμε να αφήσουμε πίσω μας το 2020.

01.

Dad sneakers

Φέτος θα ξεπεράσουμε τα υπερβολικά ογκώδη, chunky sneakers που ήταν τόσο δημοφιλή τα προηγούμενα χρόνια.

**Θα επιλέξουμε πιο sleek εναλλακτικές

Αντί για τα retro dad sneakers, θα επιλέξουμε πιο sleek, λεπτές γραμμές. Ακόμα καλύτερα, αν έχουν έντονα χρώματα, με 90s αισθητική.

02.

PVC

Αυτό το φουτουριστικό trend αδιαμφισβήτητα είχε τη στιγμή του, αλλά πλέον τα αξεσουάρ θα φέρνουν περισσότερη ζεστασιά στα oufits μας.

**Θα επιλέξουμε shearling

Οι χνουδωτές τσάντες (κυριολεκτικά) θα φέρουν ζεστασιά στη ντουλάπα σου φέτος. Δεν έχει σημασία το σχήμα, από μόνες τους είναι items που θα αναβαθμίσουν τα looks σου.

03.

Έντονα logos

Με την εισροή όλων αυτών των items από τα 90s, η μόδα έχει γεμίσει τα πάντα, από τσάντες μέχρι παλτό με logos.

**Φέτος θα επιλέξουμε κλασικά χρώματα και καθαρές γραμμές

Αυτή τη χρονιά, εγκαταλείπουμε τη logomania και στρεφόμαστε σε κλασικές, διαχρονικές γραμμές.

04.

Micro-mini τσάντες

Ενώ οι mini bags είδαν κάποια δόξα τις προηγούμενες σεζόν, φέτος θα μείνουν πίσω και τη θέση τους θα πάρουν πιο πρακτικές επιλογές.

**Θα επιλέξουμε oversized totes

Γενικά, οι μεγάλες τσάντες είναι πιο casual. Ωστόσο, αυτή τη χρονιά οι τεράστιες totes με τις αυστηρές δομές θα φτάσουν τις εμφανίσεις μας σε άλλο level.

05.

Το total denim

Το λατρεύουμε το total denim, αλλά φέτος θα το αφήσουμε στην άκρη.

**Θα επιλέξουμε τα jumpsuits

Αντί για total denim, μπορούμε απλά να φορέσουμε μια ολόσωμη φόρμα. Πιο stylish, πιο πρακτική, πιο εύκολη.

06.

Το μοβ

Το χρώμα κυριάρχησε τις προγούμενες σεζόν, αλλά μπαίνοντας στο 2020, οι σχεδιαστές και οι street style σταρς απομακρύνονται από αυτό, αγκαλιάζοντας πιο βαθείς τόνους για τη χειμερινή σεζόν.

**Θα επιλέξουμε το army green

Αυτή τη σεζόν, αντί για τα παστελ, θα αγαπήσουμε μια πιο σκούρα απόχρωση του πράσινου, και θα τη φορέσουμε σε παλτό, jumpsuits, ακόμα και cocktail φορέματα.

 featured image: StyleCaster