Σύμφωνα με την επιστήμη, οι γυναίκες προτιμούν τους άντρες με τατουάζ. Τα νέα είναι καλά για όσους έχουν τατουάζ. 

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, οι γυναίκες ελκύονται περισσότερο και θεωρούν πιο σεξουαλικά δυναμικούς τους άντρες με τατουάζ.

Η έρευνα περιελάμβανε 2500 ετερόφυλους άντρες και γυναίκες και μελέτησε τις αντιδράσεις τους σε φωτογραφίες. Οι επιστήμονες τους ζήτησαν να κοιτάξουν και να βαθμολογήσουν φωτογραφίες αντρών με διάφορα τατουάζ πάνω τους. Σε μερικές φωτογραφίες μάλιστα προστέθηκαν ψηφιακά κάποια μικρά, διακριτικά τατουάζ. Αποδείχτηκε πως οι άντρες με τατουάζ προτιμώνται περισσότερο απο τις γυναίκες και φαίνονται πιο επιθετικοί, κυρίαρχοι και αρρενωποί. Επίσης, θεωρήθηκαν να έχουν καλύτερη υγεία απο εκείνους χωρίς τατουάζ. 

Όσον αφορά τους άντρες χωρίς τατουαζ, αυτοί ψηφίστηκαν απο τις γυνάικες ως πιο ελκυστικοί. Τα κακά νέα για αυτούς όμως είναι πως θεωρούνται λιγότερο καλοί στο σεξ απ’ ότι τους άντρες με τατουάζ.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα τατουαζ επηρεάζουν την άποψη των ανθρώπων. Δεν προκαλούν μόνο το θαυμασμό των γυναικών αλλα επίσης, και τον ανταγωνισμό των ανδρών μεταξύ τους. Αυτό στην ουσία σημαίνει πως οι άντρες θεωρούν εκείνους που έχουν τατουάζ ως μεγαλύτερο ‘εχθρό’ στο να κερδίσουν μια γυναίκα, κάτι που φαίνεται να ισχύει απο την πλευρά των γυναικών.

Αλλά, υπάρχει και ένα μειονέκτημα για τους άντρες με τατουάζ: λόγω της αρρενωπότητας που προβάλλουν, μαζί με την πεποίθηση οτι έχουν περισσότερη τεστοστερόνη, δίνουν την εντύπωση που δεν είναι κατάλληλοι για σχέση. Αυτό συμβαίνει επειδή η υψηλή τεστοστερόνη συχνά συνδέεται με τη βιαιότητα ή απιστία. Επιπλέον, οι γυναίκες δεν θεωρούν τους άντρες με τατουαζ κατάλληλους για συντρόφους ή γονείς.

Τί ισχύει για τις γυναίκες με τατουάζ όμως; Το 2015, επιστήμονες ανακάλυψαν οτι οι γυναίκες με τατουάζ θεωρούνται ως ‘πιο ανοιχτές’ στο σεξ χωρίς δεσμεύσεις και λιγότερο επιλεκτικές. Οπότε, ενώ οι άντρες με τατουάζ φαίνονται πιο αρρενωποί και καλοί στο σεξ, οι γυναίκες με τατουάζ θεωρούνται απελπισμένες και πιο θετικές στο ‘σεξ μιας βραδιας΄. Ευχαριστούμε double standards!

 Μετάφραση: Δήμητρα Καρατζά