Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν σταματάμε τη γυμναστική

Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν σταματάμε τη γυμναστική

Όταν κάνεις skip στην ώρα της γυμναστικής σου συνήθως νιώθεις τύψεις.

Δεν έχει βγει κάποια έρευνα για αυτό αλλά παρόλα αυτά είναι γεγονός. Νιώθεις τύψεις για τις επιπτώσεις στο σώμα σου, για τους μυς σου που θα πονούν περισσότερο την επόμενη φορά και φυσικά για τα goals σου που πήγαν στράφι.

Έχεις σκεφτεί ποτέ πως αυτή η ''κλεψιά'' μπορεί να έχει κάποια επίπτωση και στον εγκέφαλό σου;

Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν σταματάμε τη γυμναστική

twitter.com/inikes11

Μια έρευνα έριξε, επιτέλους, φως σε αυτή την απορία μας και τα αποτελέσματα είναι αρκετά ενδιαφέροντα. Για τις ανάγκες της, αθλητές άνω των 50 ετών σταμάτησαν να γυμνάζονται για 10 ημέρες. Στο τέλος αυτών των ημερών οι γιατροί έλεγξαν τις ακτινογραφίες του εγκεφάλου τους για να διαπιστώσουν τυχόν αλλαγές. Αυτό που διαπίστωσαν ήταν πως επιβραδύνθηκε η περιφερειακή ροή του αίματος σε οκτώ (!) διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου τους. Το πιο εντυπωσιακό ήταν πως η ροή επιβραδύνθηκε τόσο στον αριστερό όσο και στον δεξί ιππόκαμπο. Μια περιοχή ζωτικής σημασίας για την ανθρώπινη μνήμη. 

Δες ακόμη: 4+1 πράγματα που πρέπει να κάνεις μετά το γυμναστήριο

Όπως αναφέρει ο Derek Beres: "Ακόμη και αν είσαι στο peak της φόρμας σου και σταματήσεις να γυμνάζεσαι για λιγότερο από δύο εβδομάδες, τότε ο εγκέφαλός σου σημειώνει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις και μειώνεται η ικανότητα της μνήμης". Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα θέλεις να παραλείψεις τη γυμναστική σου, θα πρέπει να το σκεφτείς διπλά!

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.