Πάμε λίγο πίσω στο χρόνο μια με μικρή νοσταλγία: Πόσες φορές έχεις ακούσει ως παιδί τη μητέρα σου να σου λέει να προσέχεις μην καταπιείς την τσίχλα σου, γιατί θα κολλήσει στο στομάχι σου; Αν ανήκουμε στην ίδια γενιά, μάλλον πολλές. Όπως και να έχει, ένας 23χρονος φοιτητής από τον Καναδά αποκάλυψε την αλήθεια σχετικά με το αν είναι τόσο βλαβερό το να καταπιείς την τσίχλα σου κατά λάθος.

Ο Justin, με username JustinMedSchool στο TikTok, εξήγησε πως παρόλο που πολλοί από εμάς μεγαλώσαμε πιστεύοντας πως ένα τέτοιο λάθος θα έχει βλαβερές συνέπειες στον οργανισμό μας, αυτό δεν είναι αλήθεια. Στην πραγματικότητα, μια τσίχλα δε μπορεί αν κάνει τόσο μεγάλη ζημιά.

“Μεγάλωσα πιστεύοντας πως η τσίχλα μένει στο στομάχι σου για επτά χρόνια. Σε κάνει να πεθαίνεις νωρίτερα και κολλάει τα εντόσθιά σου”, έγραψε ο ίδιος σε post στο TikTok

“[Αλλά] γενικά δεν είναι βλαβερή. Η τσίχλα κινείται στο πεπτικό σου σύστημα και απεκκρίνεται άθικτη”, κατέληξε.

Όπως μπορείς να καταλάβεις, αυτή η πληροφορία εξέπληξε πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι έσπευσαν να σχολιάσουν πως σχεδόν τους έσωσε τη ζωή. Θα έλεγε κανείς πως αυτός ο αστικός μύθος για τις τσίχλες έχει στοιχειώσει αρκετά υποσυνείδητα παγκοσμίως.

Σε περίπτωση που συνεχίζεις να δυσπιστείς, το Healthline έχει υποστηρίξει αυτό ακριβώς που λέει και ο Justin. Αν κάποια στιγμή καταπιείς κατά λάθος την τσίχλα σου, δεν έχεις να ανησυχείς για κάτι. Το σώμα σου δε μπορεί να περάσει από διαδικασία πέψης την τσίχλα και έτσι θα την αποβάλεις σχεδόν ατόφια περίπου 40 ώρες μετά. Θέματα μπορούν να προκληθούν σε έναν οργανισμό μόνο αν αυτό το περιστατικό έχει συμβεί αρκετές φορές σε ένα μικρό χρονικό διάστημα. Σε κάθε περίπτωση, είναι ξεκάθαρο πως αν νιώσεις το οποιοδήποτε σύμπτωμα μπλοκαρίσματος στο πεπτικό σου σύστημα, καλείς τον γιατρό σου.

featured image: Elite Daily